Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Kasım 2011 Salı

Şu anda Bağ-Kur'umu devam ettirebilecek veya sigortaya geçiş yapabilecek bir iş sahibiyim sizce hangi kurumdan emekli olmalıyım?

Başlangıç tarihiniz SSK’yı avantajlı kılıyor


Soru: 5 Mart 1967 doğumluyum. SSK giriş tarihim 16 Ağustos 1985 olup, hizmet sürem 15 gündür. Daha sonra Bağ-Kur'a girişim 30 Ocak 1990 ve halen 14. basamakta devam etmekte. Ayrıca önem arz eder mi bilmiyorum. Ama, 1991 yılında kısa dönem askerlik yaptım.(o zaman 8 ay idi, 1,5 ay acemilik süreci vardı.)


Şu anda Bağ-Kur'umu devam ettirebilecek veya Sigortaya geçiş yapabilecek bir iş sahibiyim. Bu bilgiler ışığında; ne zaman emekli olabilirim? Ve sizce hangi kurumdan emekli olmalıyım?
Refik DİNÇ

Cevap: Başlangıç tarihiniz SSK’dan emekli olmanızı avantajlı hale getiriyor. Toplumda Torba yasa olarak adlandırılan 6111 sayılı yasa, 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bağ-Kurlulara işini terk etmeden, sigortalı çalışma imkânı getirdi. Sigortalı bir işte çalışarak en az 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK da emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan 1260 günden sonra prim ödemseniz de, 49 yaşınızı dolduracağınız 5 Mart 2016 tarihinde emekli olabilirsiniz.



Kaynak: Ekrem SARISU Ali ÖZTÜRK Ekonomist Bu Blogda SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor - Tüm Soru Cevaplar

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com