Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Şubat 2011 Pazar

Torba yasasına göre tekrar borçlanıp emekli olma şansı var mı?

Aftan prim borcu olan yararlanacak


Soru: Eşimin 1995 de Bağ-Kur girişi var. Ve bir sene prim ödemesi bulunuyor. 1996 da dilekçe verilip kapatıldı.[iş veren olarak] Torba yasasına göre, tekrar borçlanıp emekli olma şansı var mı?
Muammer ÇEKİN

Cevap: Torba yasa, prim borçlarının gecikme cezası, gecikme zammını siliyor. Yerine enflasyon oranında hesaplanan gecikme bedeli ile prim borcunun aslının 36 ayda 18 eşit taksitte ödenmesine imkân sağlayarak, hem borçluları rahatlatıyor. Hem e kamunun tahsil edilemeyen alacaklarının tahsilini sağlıyor. Eşiniz 1996 da dosyasını kapattığı için, af kanunundan yaralanacak prim borcu bulunuyor. Oysa eşiniz dosyasını kapatmasa ve o günden bugüne kadar prim ödemese, bugün af kanunundan yararlanarak prim borcunu ödeyebilecekti. Af yasasında borçlanma hakkı getiren bir düzenlemede olmadığından, maalesef eşinizin aftan yararlanarak gün kazanması mümkün değil.


Ekrem SARISU Tarafından Cevaplanmış Diğer Soruları Görmek İçin Tıklayın Kaynak: POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com