Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Şubat 2011 Pazar

Elinde meslek belgesi veya diploması olmayan düz işçiyi işe alan iş adamına Torba Kanunla sağlanan bir avantaj var mı?



 Mesleki belgesi olmayanları işe alan işverene Torba Yasayla sağlanan avantaj


Soru: Duyumlarımıza göre, diplomalı ve belgeli işsizleri işe alan işverenlerin primlerini Devlet ödeyecekmiş. Elinde meslek belgesi veya diploması olmayan düz işçiyi işe alan iş adamına Torba Kanunla sağlanan bir avantaj var mı?
Bahtiyar ŞİMŞEK

Cevap: Torba yasa, genç işçi istihdamı olarak adlandırılan ve geçtiğimiz yıllarda uygulanan istihdam teşvikinin kapsamını genişletiyor. Ve uygulama süresini de 31 Aralık 2015 tarihine uzatıyor. Duyumunuz kısmen doğru. Getirilen istihdam teşvikiyle, mesleki yeterlilik belgesi ile mesleki ve teknik eğitim veren orta ve yüksek öğrenim kurumlarından mezun olan işsizleri belli koşullarda işe alan işadamlarının, 54 aya kadar süre ile, işveren prim hissesinin tamamının işsizlik sigortası fonundan karşılanarak, istihdam teşvik ediliyor.
Ancak, mesleki yeterlilik belgesi olmayanları işe alan işadamları da teşvikten mahrum bırakılmadı.

Söz konusu teşvikten yaralanmanın şartları şöyle;
-İşe alınanlar 18 yaşından büyük 29 yaşından küçük erkek veya 18 yaşından büyük kadın olacak,
-İşe alınan işe alındığı tarihten önceki son 6 ay içinde SGK’ ya prim ve hizmet belgesi ile bildirilmemiş (6 aydır işsiz olan) olacak,
-İşletmede son altı ayda çalışan ortalama işçi sayısına ilave olarak işe alınacak,
-Belirtilen şartları taşıyan işsizleri işe alan işadamının,  24 ay boyunca bu kişiler nedeniyle katlandığı sigorta primi işveren hissesi, işsizlik sigortası fonundan karşılanacak.
-Bu kişileri İŞKUR’ kayıtlı işsizler arasından işe alan işadamının, 30 ay boyunca bu kişiler nedeniyle katlandığı sigorta primi işveren hissesinin tamamı, işsizlik sigortası fonundan karşılanacak.
-18 yaşından büyük işsizlerin(üst yaş sınırı aranmıyor) işe alınmasında ise, 6 ay süresince işveren prim hissesi işsizlik sigortası fonundan karşılanacak.

Ekrem SARISU Tarafından Cevaplanmış Diğer Soruları Görmek İçin Tıklayın Kaynak: POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com