Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Şubat 2011 Pazar

Eşimin vefatı halinde eşimin SSK maaşı ile babamın Bağ-Kur maaşını birlikte alabilir miyim?

Dul ve yetim aylığını birlikte alamazsınız ancak yüksek olanı tercih edebilirsiniz

Soru: SSK emeklisi olan eşim ağır hasta. Babam Bağ-Kurlu iken yıllar önce vefat etti. Annem de vefat etti. Ablam veya kız kardeşim de yok. Eşimin vefatı halinde, eşimin SSK maaşı ile, babamın Bağ-Kur maaşını birlikte alabilir miyim?
H.ALKAN

Cevap: Bağ-Kur, eşinden dul aylığı alanlara ana ve babalarından dolayı yetim aylığı bağlamaz. Ancak, iki aylıktan yüksek olanı tercih etme hakkınız var. Ya eşinizden dolayı SSK dan dul aylığı, ya da babanızdan dolayı Bağ-Kurdan yetim aylığı alabilirsiniz. Her iki aylığı birlikte alamazsınız.

Ekrem SARISU Tarafından Cevaplanmış Diğer Soruları Görmek İçin Tıklayın Kaynak: POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com