Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Ocak 2011 Perşembe

Annem ve babam ikisi de SSK emeklisi ve sağlar ben 8 senedir evliyim çeyiz parası alabilir miyim?

SORU:



8 senedir evliyim. Annem , babam sağlar. İkiside emeklidir(SSK). Ben çeyiz parası alabilir miyim? Şuanda evliyim. "Bunu bir tanıdığım soruyor. Onun için cevaplarsanız seviniriz."


Sait Ç.



CEVAP:



Sait bey; bu durumdaki kişiler evlenme yardımı bir başka adıyla çeyiz parası alamazlar. Tanıdığınız baba ve annesinden biri vefat edip onlar üzerinden yetim aylığı alırken evlenseydi o zaman çeyiz parası alma hakkı doğardı.


Anne ve babası sağ olan kişilere evlenmeleri halinde çeyiz parası ödenmez.


Kaldı ki çeyiz parası başvurularında 5 yıllık bir zaman aşımı vardır. Eğer faraza hakları olsaydı bile 5 yıl geçtiğinden bu hakları zaman aşımına uğrardı.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com