Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Haziran 2010 Cuma

Son yedi yıl içinde 1260 gün şartından kurtulmanın bir yolu var mı?

SORU:

Son yedi yıl içinde 1260 gün şartından kurtulmamın bir yolu var mı?

CEVAP:


Ankara'dan yazan bir sigortalı ''Son yedi yıl içinde 1260 gün şartından kurtulmamın bir yolu var mı?'' diye soruyor. Çünkü yaptığı emeklilik başvurusu Bağ-kur'dan sonra SSK'ya 1260 gün prim ödemediği için  reddedilmiş. O da bir çıkış yolu var mı diye soruyor.

Evet bu son derece haklı bir soru. Çünkü bu 1260 gün şartının o kadar mağduru var ki...

Fakat dananın kuyruğu asıl Nisan 2012'de kopacak.

Çünkü şu anda Bağ-kura isteğe bağlıya prim ödeyenlerin 1260 gün sınırı bu tarihte dolacak.

O zaman özellikle 3600 günü doldurmak niyetiyle isteğe bağlı ödeyenler SSK'ya emeklilik başvurusu yaptıklarında evet yaşınız tamam prim gününüz 3600 gün de dolmuş fakat son 3,5 yıl kuralına göre isteğe bağlıya ödediğiniz primler Bağ-kura sayıldığından sizi emekli edemeyiz diyecekler.

Sigortalıya bir de neden 41 ay dolduğunda isteğe bağlıdan çıkmadınız diye soracaklar.

Sigortalı bilmiyordum diyecek.  Bir çıkış yolu yokmu ben şimdi ne yapacağım diye soracak?

Fakat bilmemek kar etmiyor.

Sigortalıya eğer SSK emeklisi olmak istiyorsanız herhangi bir işyerinde çalışıp 3,5 yıl SSK primi ödemeniz şart başka yolu yok diyecekler. Bu sahneler SGK merkezlerinde yukarıda yazdığım tarihlerde defalarca tekrarlanacak.

Çünkü vatandaşımız SGK kanunlarını bilmiyor dahası her ay tonla para yatırdığı bir konuyu merak etmiyor. Toplumsal hastalık ''daha var, daha çok,  zamanı gelince bakarız'' yaygın bir bakış açısı...

İş ciddiye bindiğinde sıra emekli olmaya geldiğinde hayalleri yıkıyor. Olayın maddi boyutu çok büyük. Ve bu hataya düşen çok sigortalı var.

3 yıl 5 aylık Bağ-kurlu iken çıkıp sigortaya emeklilik başvurusu yapsa emekli olacakken 3 yıl 7 aylıkken çıkarak emekliliğini yakan sigortalılar var.

Son yedi yıl içinde 1260 gün şartından kurtulmanın bir yolu var.

Oda emeklilik durumunuzu takip etmek. Gerek sigorta müdürlüğüne gerekse muhasebecinize giderek görüş almak ve dahası kendi emeklilik şartlarınızı kimsenin  insafına terk etmeden bizzat takip etmek.  İşte o zaman 1260 gün tuzağına düşmezsiniz.

SSK'da 3600 günle yaştan emeklilik varken Bağ-kura 5400 gün ödeyip daha düşük maaşa razı olmazsınız.

Yine SSK'da 5000 günle ( kademeli geçişte işe giriş tarihinize göre bu rakam artar ) emeklilik varken Bağ-kura 9000 gün ödeyerek daha geç emekli olmaya mahkum olmazsınız.


SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com