Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Temmuz 2017 Pazartesi

Erken doğum nedeniyle kullanılmayan izin süresi yanıyor mu?

Erken doğum nedeniyle kullanılmayan izin süresi yanıyor mu?

Soru: Eşim doktor raporu ile doğumuna üç gafta kalana kadar çalıştı. Ve doğum öncesinde üç gafta izin kullanmak üzere işten ayrıldı. Fakat üç haftalık iznini kullanmadan 10 gün önce erken doğum yaptı. Doğum öncesi çalıştığından kullanmadığı 5 haftalık iznin, doğum sonrasındaki 8 haftalık iznine ekleneceğini biliyoruz. Erken doğum yaptığından kullanamadığı 10 günlük doğum öncesi izni yanıyor mu? Yoksa doğum sonrası iznine eklenebilir mi?
SEMİH
Cevap: Kadın işçinin erken doğum yapması nedeniyle, doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler,( doğum öncesi izin süresi) doğum sonrası izin süresine eklenmek suretiyle kullandırılır.( İş Kanunu Madde: 74) Eşinizin 10 günlük kullanmadığı doğum öncesi izin süresi, doğum sonrası izin süresine eklenerek kullandırılır.  Sonuç olarak erken doğum nedeniyle kullanamadığı izin süresi yanmaz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com