Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Nisan 2017 Perşembe

Diyalize girenlerin malulen emeklilik durumu hk.

Eşiniz şartları sağlarsa malulen emekli olabilir
Soru: 1966 doğumlu olan eşim 25 Eylül 2013 tarihinde ek beş kapsam tarım sigortalısı oldu her ay primlerini düzenli olarak ödüyorum ancak eşim rahatsızlandı Dr. Böbreklerinin iflas ettiğini söyledi. Şu anda da haftada üç gün diyalize giriyor. Eşimin emeklilik durumu nedir?
Adnan TOPÇU
Cevap: Eşiniz malûlen emekli olmak için: 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim ödeme ve en az yüzde 60 oranında iş gücü kaybı şartlarına tabi. Eşinize yüzde 60 oranında işgücü kaybına uğradığına dair rapor alabilir. Primini 1800 güne tamamlaması şartıyla, 10 yıllık sigortalılık süresini dolduracağı 25 Eylül 2023’de malulen emekli olabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com