Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ekim 2016 Çarşamba

Banka kredisiyle SSK ya da Bağ-Kurdan prim ödeyip emekli olabilir miyim?


Banka kredi verse dahi borçlanarak emekli olma usulü yok


Soru: 1962 doğumluyum. 1979 sigorta girişim var. 819 gün SSK primim var. 2000'de kendi işyerimi açtım, 2003'te tasfiye ettim. 755 gün primim var. SSK ya da Bağ-Kurdan primi ödeyip emekli olabilir miyim? Banka kredi veriyor mu? 
Levent YILDIRIM
Cevap: Banka kredi verse dahi, gerideki prim ödenmeyen günleri borçlanarak emekli olma usulü olmadığından, prim eksiğinizi borçlanarak tamamlayıp emekli olamazsınız.  Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 2026 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte 60 yaşınızı dolduruyorsanız emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com