Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Aralık 2015 Salı

Askerlik süresi ve öncesi için kıdem tazminatı ödenir mi? - Sezgin ÖZCAN yazdı!

Askerlik süresi ve öncesi için kıdem tazminatı ödenir mi?

1985’in 6. ayında ilk kez özel sektörde sigortalı oldum. 25 Ekim 1965 doğumluyum. 15 Şubat 1990’da kamu kurumunda işçi olarak göreve başladım (SSK). 31 Ağustos 1994’e kadar çalıştıktan sonra askerlik için haklarım saklı kalmak kaydı ile tazminat almadan iş akdim karşılıklı olarak fesholdu. 18 aylık askerlik hizmetimin ardından 15 Mart 1996’da yeniden aynı kurumda işe başladım. 10000 gün SSK primim var.
1- Emekli olmak istediğimde kıdem tazminatı hesabı askerlik süremi kapsar mı? 
2- Askerlik öncesi tazminatım kıdem tazminatıma dahil edilir mi?
3- Tamamını alabilmem için hukuki haklarım nelerdir? Saim Barutçu
1- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışırken emekli olan kamu işçileri, askerlik sürelerini de kamuda işçiyken borçlanıp öderlerse kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik nedeniyle ayrılmaları halinde kıdem süresine ilave edilir. Askerlik sürenizi borçlanmanız ve işten emeklilik nedeniyle ayrılmanız halinde, askerlik süreniz için de kıdem tazminatı ödenir.
2- Kamu işçileri, kamuda geçen tüm süreler (daha önce iş sözleşmesi kıdem tazminatı almayı gerektirmeyen nedenle sona ermediyse) üzerinden kıdem tazminatı alırlar. Askerlik nedeniyle kıdem tazminatınızı almadan işten ayrıldığınızdan, kıdem tazminatınızın hesabında kamudaki askerlik öncesi çalışma süreniz de dikkate alınır.
3- Emeklilik nedeniyle işten ayrılmanız ve askerlik döneminiz ile askerlik öncesi çalışma döneminiz için kıdem tazminatı ödenmemesi halinde iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
  1. Kendi isteğimle ne zaman işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilirim?
  2. İşyerinde çok sıkıntı içersindeyim 3600 günüm dolduğunda kıdem tazminatımı alarak ayrılabilir miyim?
Staj sigortasının başlangıç sayılmasına ilişkin yasa çıktı mı?
1 Kasım 1969 doğum, 10 Ekim 1990 sigorta prim ödeme başlangıç tarihleri ve 6700 prim günü ile emekliliğim 1 Kasım 2016’da idi. Stajyer olarak sigorta girişim 14 Ekim 1987’dir ve e- devlet’te girişim bu tarihe güncellenmiş. Bu yasa çıktı mı, Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Borçlanma gerekecek mi? Birsen Ömür
SGK sisteminde yapılan güncelleme sonrasında hizmet dökümlerinde ilk işe giriş tarihi bölümünde staj başlangıç tarihi yer alıyor, ancak staj döneminde sadece iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık sigortası primi ödenip, emeklilik için gerekli olan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına prim ödenmediğinden, emeklilik açısından sigorta başlangıcı ve sigortalılık süresi olarak kabul edilmiyor. Staj başlangıcının, emeklilik açısından sigorta başlangıcı kabul edilmesine ilişkin yasa çıkmadı.

Priminiz tamam, 51 yaşınızı doldurmalısınız
24 Mayıs 1970 doğumluyum. İlk  SSK girişim 1 Aralık 1989. SSK’da 1904 prim günüm var. Daha sonra 5 Temmuz 2000 tarihinden itibaren aralıksız Bağ-Kur ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? Nazan Ediz Üstol
4/b (Bağ-Kur) statüsünden emeklilik için 20 tam yıl (7200 gün) prim günü ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. Prim gününüz dolmuş. Bundan sonra prim ödemeseniz de 51 yaşınızı dolduracağınız 24 Mayıs 2021 tarihinde emekli olmaya hak kazanırsınız.
Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ 

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com