Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Aralık 2015 Perşembe

3 sene çıraklık okulunda okudum - Sağlık primi yattı - Bu prim gününe işlenir mi?


Çırak sigortası priminizi artırmaz
Soru: Sigorta girişim 2001’de. Askerden önce 3 sene çıraklık okulunda okudum.  Sağlık primi yattı. Bu pirim gününe işlenir mi? Birde askerde kolum kırıldı. Çürük raporu aldım. Bu rahatsızlığımdan dolayı erken emekli olabilir miyim? 
Aydın KAYA
Cevap: Çırak sigortasında kişileri emekli eden sigorta kollarına prim yatmaz. Bu nedenle de emeklilik açısından başlangıç sayılmaz. Kol kırılmasından dolayı da erken emekli olacağınızı düşünmüyoruz. Çünkü engelli hakkıyla erken emekli olmak için, en az yüzde 40 oranında işgücü kaybına uğramış olmanız ve Maliyeden vergi indirim hakkı almanız gerekir. 

Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com