Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Temmuz 2014 Perşembe

Yurtdışı çalışma sürenizin istediğiniz kadarını borçlanabilirsiniz

Yurtdışı çalışma süresinin istediği kadarı borçlanılabilir

Soru: Yurtdışında 8 senedir çalışıyorum. Yaşımı doldurdum. 8 senelik günlerim eksik. 31 milyar yatırmam gerekiyor. Eğer bu miktarı yatırırsam ne kadar maaş bağlanır? Bir sene fazla pirim çıkardılar Türkiye'de. Bunun nedeni nedir? 

Berk KOÇ

Cevap: Yurtdışı çalışma sürenizin istediğiniz kadarını borçlanabilirsiniz. Neden bir sene fazla prim çıkarttıklarını dosyanız olmadan bilemeyiz. Muhtemelen emekli olmanız için gerekiyordur.

Sadece borçlanma için yatırılan tutardan, ne kadar emekli aylığı alınacağı hesaplanamaz. Emekli aylığı çalışma hayatınız boyunca üstünden prim ödenen kazanç tutarı ile prim ödeme gün sayısı birlikte belirliyor. Tabi prim ödenen dönemlerde  çok önemli. Çünkü 2000 den önce, 1 Ocak 2000 ile 1 Ekim 2008 arası ve 1 Ekim 2008 den emekli olunan tarihe kadar ödenen primler emekli aylığını farklı ağırlıkta etkiliyor. 

Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com