Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Toplu prim ödeme veya geriye dönük borçlanma hk. - EMEKLİLİK YAŞINI DOLDURDUĞU HALDE PRİM GÜN SAYISI EKSİK OLANLAR OKUSUN!



Eksik günlerin primleri peşin ödenerek emekli olunabilir mi?

1 Temmuz 1972 doğumlu hanım yakınımın SSK girişi 1 Mayıs 1986. Bugüne kadar 1600 prim gün sayısı var. Yeni yasaya göre eksik prim günlerinin tamamını peşin ödeyerek emekli olabilir mi veya emeklilik şartları nedir? M. Sunar

Hanım yakınınız 4/a (SSK) statüsünden normal emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 42 yaş ve 5075 prim günü; yaştan emeklilik için ise 3600 prim günü ve 58 yaş şartlarına tabi. Buna göre ya prim gününü 5075 güne tamamlaması ya da 3600 güne tamamlayıp, 58 yaşını doldurması gerekiyor.

Toplu prim ödeme veya geriye doğru borçlanma ile ilgili olarak çıkmış bir yasa yok. Ancak bu tür söylentiler ortalıkta dolaşıyor. Şayet çıkması öngörülen torba yasada böyle bir düzenleme yer alırsa yakınınızda bu yasadan yararlanabilir. Ancak bugün için eksik günlerin primini peşin ödeyerek emekli olma imkânı yok.

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com