Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Nisan 2014 Perşembe

Milyonlarca emekli için önemli gelişme - EMEKLİLERE ÖZEL ENFLASYON HESAPLAMASI YAPILSIN!

Emekliye özel enflasyon

Milyonlarca emekli için önemli gelişme..

Emeklilere özel enflasyon hesaplanması gündeme geldi. 

Bu şekilde alınan farklar da artacak...

Emeklileri yakından ilgilendiren enflasyonda yeni formül ortaya atıldı. Emeklilere özel enflasyon hesaplanması gündeme geldi. Bu formül hayata geçerse, emekliler daha yüksek zam alma imkanına kavuşacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zamlarını enflasyona göre alıyor. Emeklilerin maaşı, Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar artırılıyor. Memur emeklileri de yüzdelik zam aldıkları dönemlerde, maaşlarında yapılan artış enflasyondan az çıkarsa, bunun farkını alıyor. Bu nedenle açıklanan enflasyon verileri, tüm emeklileri yakından ilgilendiriyor. Hal böyleyken, enflasyon hesabı konusunda yeni bir formül gündeme geldi. Bu da emeklilere özel enflasyon hesaplanması. Emeklilerin tüketim harcamaları farklı olduğu için buna göre yapılacak emekli enflasyonu da daha yüksek çıkacak. Çünkü bu hesapda gıda, elektrik, yol, sağlık gibi harcama kalemleri bulunacak. Bu yapıldığında emeklilerin zamlarının daha yüksek olacağı ifade ediliyor. 

SEPET DEĞİŞSİN 
Konuyla ilgili benzer bir talep de Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği'nden geldi. Ortak açıklamada, "Enflasyon yıllık yüzde 8.39. Emekli enflasyonu ise yüzde 15'ten aşağı değil" denildi, enflasyon hesabının emeklilerin ve dar gelirlilerin tüketim sepetine göre yapılması istendi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Enflasyon emeklilerin ve dar gelirlilerin tüketim sepetine göre yapılmalı. Onların pinpon topuyla, bilgisayar çipiyle ne alakası var. Onların derdi sağlığı, yiyeceği, giyeceği ve kirasıdır. Enflasyon sepetinde bunlar ağırlıklı olmalıdır. Emeklinin gelirinde gıda harcaması yüzde 32.5 iken, zenginin gıda harcamalarındaki payı yüzde 15.8'dir. Bu yüzden emeklilerin enflasyon hesaplamaları yapılırken onların en çok harcama yaptıkları kalemler bir araya getirilmelidir." 

TEMMUZ'DA ZAM VAR
Emekliler, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor. Ocak ayında yüzde 3.27 oranındaki zam emeklilerin maaşlarına yansıtıldı. Bu yıl Temmuz ayında ise zammın yüzde 5 olabileceği belirtiliyor. son çıkan 3 aylık enflasyon oranları yüzde 5'in yakalanacağını gösteriyor. 

Kaynak: TAKVİM

-- 
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com