Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ocak 2014 Cumartesi

Torba yasayla geçmişte Bağ-Kur kaydı yaptırmayan vergi mükelleflerine geriye dönük borçlanma hakkı verilecek mi?

Torba yasayla Bağ-Kur kaydı yaptırmayanlara yeni bir hak verilebilir

Soru: 1961 doğumluyum. 1984 başlangıçlı 1.5 yıl, 1994 başlangıçlı 5 yıl belgeli vergi mükellefiyim. Bağ-Kura hiç girişim olmadı. Bağ-Kurlu olabilmem için ne yapmam gerekir? Geriye dönük borçlanabilir miyim?

Turgut KOSTAN

Cevap: Sizin gibi Bağ-Kura süresi içinde kayıt ve tescilini yaptırmayanların sigortalılık hak ve yükümlüğü 1 Ekim 2008 den itibaren başlatılıyor. Bugün için 1 Ekim 2008 den daha eski bir tarihte Bağ-Kura kayıt olunamıyor. Fakat torba kanun olarak adlandırılan ve çeşitli kanunlarda değişiklik yapması beklenen yasa ile, sizin gibi geçmişte Bağ-Kura kayıt ve tescilini taptırmayanlara yeni bir hak verilmesi bekleniyor.  Şayet beklenen şekilde bir yasa çıkarsa, yasanın öngördüğü süre içinde vergi kaydı ibraz ederek Bağ-Kur kaydınızı yaptırıp geçmişe yönelik prim ödeyebilirsiniz. Söz konusu yasa çıktığında kapsamlı açıklamalar yaparız. Gazeteniz Postayı takip etmeye devam edin.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com