Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Ocak 2014 Pazar

İşte fiili hizmet zammıyla erken emekli olunan 18 meslek


18 Mesleğin Yıpranma Hakkı Var

Türkiye’de 18 grup çalışan için fiili hizmet zammı uygulanıyor. Bu grupta çalışanların hizmetleri 60-90 gün daha fazla sayılıyor.

ÇALIŞAN herkesin işinin kendine göre zorlukları, iyi ve kötü tarafları bulunuyor. Ancak bazı meslekler var ki, gerçekten icra etmesi çok zor. Amerika’da internetten iş ilanlarının yayımlandığı ve kişilerin iş aradıkları bir site olan CareerCast, 2014 yılının en stresli mesleklerini belirledi.

EN STRESLİ İŞ ASKERLİK
Yapılan puanlama sonucunda 2014 yılının en stresli işi olarak askerlik belirlenmiş. Listenin en başında askerliğin bulunması aslında hiç de şaşırtıcı değil. Askerliğin değişik rütbeleri stresli işler listesinin ilk iki sırasını işgal ediyor.

İTFAİYECİLİK TAKİPTE
Üçüncü sırada stres ve risk düzeyi yüksek olan bir diğer meslek olan itfaiyecilik bulunuyor. Pilotluk, organizasyon koordinatörlüğü, halkla ilişkiler uzmanlığı stresli işler listesinde kendilerine yer bulan diğer meslekler. Üst düzey yöneticiler, gazeteciler, polisler ve taksi şoförleri en stresli meslekler listesinin ilk onunu tamamlıyorlar. Tüm dünyada stresli mesleklere sahip kişilerin daha çabuk emekli olmasını sağlayan düzenlemeler var. Türkiye’de de bu yönde bir uygulama söz konusu. Fiili hizmet süresi zammı olarak ifade edilen bu uygulama ile bazı meslek gruplarının çalışma süresi farklı hesaplanıyor. Yani bazı meslek grupları için

ERKEN EMEKLİ OLABİLİR
SGK’ya bildirilmiş bir yıllık çalışmanın karşılığı SGK nezdinde 360 gün olarak değil de 420 veya 450 gün olarak değer bulabiliyor. Hal böyle olunca bu meslekleri yapanlar daha kısa süre çalışma karşılığı emeklilik hakkını elde edebiliyorlar. Türkiye’de 18 grup çalışan için fiili hizmet süresi zammı uygulanıyor. Amerika’da yapılmış araştırma sonucunda en stresli meslekler arasında yer alan, askerler, polisler, itfaiyeciler, gazeteciler için fiili hizmet süresi zammı uygulanıyor. Yani aslında araştırmanın sonuçlarının bütün dünyada geçerli olduğunu söylemek mümkün.

MADENCİLER BİRİNCİ SIRADA
FİİLİ hizmet süresi zammı uygulamasında bir yıllık çalışması karşılığı en yüksek zammı alan grup bir yıllık çalışmaları bir buçuk yıl sayılan yer altında çalışanlar. Yer altında çalışmanın zorluğu dikkate alındığında bu durum son derece normal. Diğer meslekler ve işlere de yıl bazında 60 ila  90 gün arasında fiili hizmet zammı uygulandığı görülüyor.

KİMLER HİZMET ZAMMI ALIYOR?
KURŞUN ve arsenikte, cam fabrika ve atölyelerinde, cıva üretiminde, çimento ve kok fabrikalarıyla termik santrallarda, alüminyum, demir-çelik, döküm ve asit üretimi fabrikalarında, TSK’da, Emniyet’te, Milli İstihbarat Teşkilatı’nda, basın ve gazetecilikle TRT’de görev yapanlarla TBMM’de yasama organı statüsünde çalışanlar.

Kaynak: AKŞAM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com