Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Aralık 2013 Pazartesi

Borçlanma bedeli asgari ücret artışına bağlı olarak artar

Borçlanma bedeli asgari ücret artışına bağlı olarak artar

Soru: 1 0cak 1966 doğumluyum. 1 Ocak 1990 'da işe başladım. Bugün hala çalışıyorum.

Toplam 4790 gün prim ödemem var. Emeklilik için yaşı doldurdum. Ama 585 günüm  kalmış görünüyor.  12 Mayıs 1985 te doğum yaptım. Ama o zaman çalışmıyordum. Bütün bu koşullarda eğer ilgili yasa çıkarsa  ne zaman emekli olabilirim? Bu çıkacağı söylenen yasaya göre,  ne kadar ödeme yapmam lazım?  Veya  maaştan kesilme metodunu varsa bu nasıl olacak? Bu olasılıklar hakkında bilgi verir misiniz?

Hilal BEYEN

Cevap: Emekli olmak için; 209 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 46 yaş şartlarına tabisiniz. 585 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5375 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Doğumunuz sigorta başlangıç tarihinden önce olduğundan maalesef doğum borçlanması yapamazsınız. Doğum borçlanmasını değiştirecek yasa henüz çıkmadı. Ancak ne zaman ve nasıl çıkacağı belli değil. Şayet  sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumların borçlanılmasına izin verilirse, prim eksiğinizi borçlanarak  tamamlayıp emekli olabilirsiniz. Yılbaşına kadar borçlanılması halinde, 585 gün için ödenecek bedel, 6.376.50 TL’dir. Bu bedel asgari ücretteki artışa bağlı olarak, yıl başından itibaren bir miktar artar.

Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Asker Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com