Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Kasım 2013 Cuma

Emeklilere çocuk ve aile yardımı verilmesi hk.

Emekliye ek gelir
Emekliye ek gelir
Memur-Sen, emekli kamu görevlilerine çocuk ve aile yardımı verilmesi konusunda hükümetle büyük oranda anlaştıklarını açıkladı

Yaklaşık 2.6 milyon ve 1.9 milyon memur emeklisinin heyecanla beklediği Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığındaki toplantıya, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları ile ilgili kurumların bürokratları katıldı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, toplantı öncesi, milyonlarca kişiye müjde verdi.

MÜJDELİ HABERLER VERDİ 
Tonbul, 15 Ocak 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmesi, disiplin affı getirilmesi, ikramiyelere 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılması ile emekli kamu görevlilerine çocuk yardımı ve aile yardımı ödenmesi konularında hükümetle büyük oranda anlaştıklarını söyledi. Tonbul, "Birinci çocuğa 50, ikinci çocuğa 50, üçüncü çocuğa 250 TL verilebilir. Bu kapsamda çalışılıyor" dedi. Emeklilere aile yardımı ve çocuk yardımı verilmediğini vurgulayan Tonbul, bu konunun düzeltileceğini dile getirdi. Tonbul, 4C'lilere kadro verilmesi taleplerinin halen devam ettiğini kaydetti. Gündemde olan evlenme yardımı taleplerinin uygun görüldüğünün altını çizen Tonbul, Aile Bakanlığı'nın bunu kredi olarak düşündüğünü fakat, hibe istediklerini belirtti.

* * *
DOĞU'DA ÇALIŞANA TEŞViK
Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda memurlara ilişkin çok sayıda konu masaya yatırıldı. Toplantıda Memur-Sen'in masaya getirdiği konulardan bazıları şöyle:
 15 Ocak 2005'ten sonra göreve başlayan/başlayacak kamu görevlilerine bir derece verilmesi.
 14 Şubat 2005'ten sonra işlenen fiillere bağlı olarak verilen disiplin cezalarının affına ilişki düzenleme yapılması.
 Kamu görevlilerinin izin haklarına ilişkin şart ve sürelerde değişiklik yapılması.
 KİT personelinin izin sürelerine ve izinlerinin ertesi yıla devrine ilişkin düzenleme yapılması.
 İstihdamda zorluk çekilen bölgeler ve uygulamaya konulan rotasyon ve zorunlu bölge hizmeti uygulamalarının kapsam ve sürelerinin yeniden değerlendirilmesi.
 İstihdamda zorluk çekilen bölgelerde görev yapan/görev yapmak isteyen kamu görevlilerine yönelik teşvik ödemesinin başlaması.
 Resmi tatillerde ve hafta sonu tatillerinde görev yapan kamu görevlilerinin ücret ve izin hakları.
 Kadın kamu görevlilerine yönelik pozitif ayırımcılık uygulamaları (doğuma dayalı aylıklı izin süresinin artırılması, çocuk için ilave kademe, emeklilik yaşı ve hizmet süresinde her çocuk için indirim, çocuk için ilave kademe verilmesi).
 Aile yardımına ilişkin tutarın artırılması.
 İstihdamda zorluk çekilen il/ilçelerde görev yapan-görev yapmak isteyenlere aileçocuk yardımı tutarlarının artımlı olarak ödenmesi.
 Kamu görevlilerine ilk evliliklerinde evlilik yardımı yapılması.
 Kamu görevlilerinin çocuklarına yönelik ücretsiz kreş uygulaması.
 4C statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerinin görev yaptıkları kurum önceliğinde öğrenim durumlarına ve yeterliklerine uygun kadrolara atanması.

* * *
PROMOSYON
Memur-Sen'in toplantıda masaya getirdiği konulardan bazıları şöyle:
 Emeklilere maaş promosyonu.
 Emekli ikramiyesinin hesabında 30 yıllık hizmet süresi sınırlamasının kaldırılması.
 Emekli kamu görevlilerine aile ve çocuk yardımı ödenmesi.
 Emekli maaşının hesaplanmasında 'ek ödeme', 'döner sermaye' ve benzeri ödeme kalemlerinin dikkate alınması, tazminat yansıtma oranlarının yükseltilmesi.

* * *
ENGELLİYE DÜZENLEME
Meclis'e sunulan torba teklife göre; korumalı işyerlerinin kurulması teşvik ediliyor. Engelliler Hakkında Kanuna göre; kurulan korumalı işyerlerinde istihdam edilen engelli çalışanlar için yapılan ücret ödemelerinde 5 yıl süreyle yüzde 100 indirim uygulanacak.

Kaynak: TAKVİM


  1. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama
  2. Üzerinden 5 yıl geçmiş Bağ-kur prim borçları silinir mi?
  3. Çocuk nedeniyle 2 yıl erken emekli olabilir miyim?
  4. Ticari kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi olanların Bağ-kur sigortalılığının sona ermesi ve bildirimi hk.
  5. Gelir vergisinden muaf olanların Bağ-kur sigortalılıklarının sona ermesi ve bildirimi hk.
  6. Şirket ortaklarının Bağ-kur sigortalılığının sona ermesi ve bildirimi hk.
  7. Kollektif şirket ortakları, adi komandit şirketlerin komandite ve komanditer ortakları ile donatma iştiraki ortaklarının Bağ-kur sigortalılıklarının sona ermesi ve bildirimi hk.
  8. Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının sigortalılıklarının sona ermesi ve bildirimi hk.
  9. Limited şirket ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortaklarının sigortalılıklarının sona ermesi ve bildirimi hk.
  10. İflasın açılmasına mahkemece karar verilen şirket ortaklarının sigortalılıklarının sona ermesi ve bildirimi hk.
  11. Tasfiyenin açılmasına mahkemece karar verilen şirket ortaklarının sigortalılıklarının sona ermesi ve bildirimi hk.
  12. Şirketin tasfiyesine ortaklar kurulu tarafından karar verilmesi durumunda, şirket ortaklarının Bağ-kur sigortalılıklarının sona ermesi ve bildirimi hk.
  13. Münfesih duruma düşen şirketlerin ortaklarının Bağ-kur sorunları ve emeklilik durumları hk.
  14. 1/10/2008 tarihinden önce iflas, münfesih veya tasfiyeye giren ve bu işlemleri 1/10/2008 tarihinden sonra da sonuçlanmayan şirketlerin ortaklarının Bağ-kur sorunları ve emeklilik durumları hk.
  15. İflas, münfesih veya tasfiye hallerinde şirket ortaklarından SSK'lı çalışmaya başlayanların sigortalılıklarının sona ermesi ve bildirimi hk.
  16. Sigortalılık statülerinin çakışmasıyla Bağ-kur sigortalılığın sona ermesi hk.
  17. Anonim şirket ortağı olup, yönetim kurulu üyesi olmayanların 1/10/2008 tarihinden itibaren sigortalılıkları hk.
  18. 4/10/2000 tarihinden önce Kanunla kurulu meslek kuruluşu kayıtlarına göre Bağ-kur sigortalılıkları başlatılanların sorunları ve emeklilik durumları hk.
  19. 1/10/2008 tarihine kadar Bağ-kur kayıt ve tescillerini yaptırmayan sigortalıların emeklilik durumları hk.
  20. Köy ve mahalle muhtarlarının Bağ-kur sorunları ve emeklilik durumları hk.
  21. Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortaklarının Bağ-kur sorunları ve emeklilik durumları hk.
  22. Jokey ve antrenörlerin Bağ-kur sorunları ve emeklilik durumları hk.
  23. Limited şirket ortaklarının Bağ-kur sorunları ve emeklilik durumları hk.
  24. Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının Bağ-kur sorunları ve emeklilik durumları hk.
  25. Donatma iştiraki ortaklarının Bağ-kur sorunları ve emeklilik durumları hk.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com