Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Kasım 2013 Pazar

40.000 öğretmen daha alınacak - Başbakan açıkladı!

Başbakan Erdoğan: 40 bin öğretmen daha alınacak
Başbakan Erdoğan: 40 bin öğretmen daha alınacak

Başbakan Erdoğan, "Şubat ayında yeni bir atama yapacak, buna 10 bin öğretmen daha ekleyeceğiz. Ağustos'ta öyle zannediyorum ki 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Şubat ayında yeni bir atama yapacak, buna 10 bin öğretmen daha ekleyeceğiz. Ağustos'ta öyle zannediyorum ki 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014'ün şubat ayında yeni bir atamayla 10 bin öğretmen alınacağını bildirerek, "Ağustosta öyle zannediyorum ki 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz. Çok eksiğimiz var, çok öğretmen ihtiyacımız var, bunun farkındayız" dedi.

Erdoğan, Trabzon Valiliğince Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programında, öğretmenliğin sabır, aşk ve sevgi isteyen bir meslek olduğunu belirterek, bu sabır, aşk, sevda ve tahammülün Türkiye'nin belirli bazı bölgelerinde daha yüksek seviyelerde olması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, öğretmenlerin çektiği çileleri, gösterdikleri gayretleri bildiğini ifade ederek, Karadeniz bölgesinde eğitim alt yapısının uzun yıllar ihmal edildiğini ama buna rağmen bölge insanın bu olanaklara rağmen eğitimini tamamlandığını, bunda da Karadeniz'de öğretmenlik yapanların çok büyük katkısının olduğunu dile getirdi.

Karadeniz'de öğretmenliğin sadece öğretmek olmadığını, örnek alınacak, izinden gidilecek, tuttuğu ışıkta yürünülecek bir rol model de olduğunu vurgulayan Erdoğan, birçok Karadenizli çocuğun öğretmenlerinin açtığı yoldan ilerleyerek ülkenin ekonomisine, siyasetine, idaresine, sanatına ve sosyal hayatına katkı sağalar hale geldiğini kaydetti.

"Öğretmen adeta ailenin bir ferdidir"

Öğretmenliğin sadece maaş karşılığında yapılacak bir vazife olmadığını, bazı işlerde kişilerin sadece işini yaparak sorumluluktan kurtulduğunu ama öğretmenlerin son derece geniş bir yetki ve ağırlığa, çok fazla bir mesuliyete sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Öğretmen adeta ailenin bir ferdidir. Anne ve babalar, nasıl ki ebeveyin vazifelerini karşılık beklemeden yapıyorsa öğretmenler de hep böyle bir şuurla vazifelerini yapmışlardır. Toplumda ve her birimizin hayatında bu kadar müstesna bir yere sahip öğretmenlerimizin haklarını teslim etmek her iktidar için, her siyasetçi ve idareci için en öncelikli vazifedir. Öğretmen istemeden, öğretmen ihtiyacını dile getirmeden onun ihtiyaçlarını, istek ve dileklerini hissetmek, anlamak, onları yerine getirmek bir idareci için ideal olmak zorundadır. Hiç kuşkusuz henüz ideali yakalamış değiliz, böyle bir iddiamız yok ama çok önemli mesafe aldığımızı burada vurgulamak durumundayım. Türkiye büyüdükçe, Türkiye'nin imkanları ve şartları çoğaldıkça bunu en önce öğretmenlerimize, en önce eğitime yansıtmak 11 yıl boyunca bizim gayemiz olmuştur."

"Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kaydettik"

Erdoğan, eğitimin partisinin ve hükümetlerinin politikaları arasında istinasız ilk sırada yer aldığını ifade ederek, 2002 yılında 7,5 milyar lira olan bütçeden eğitime ayrılan payın 2013 yılında 47,5 milyar liraya yükseltildiğini, bunun 11 yılda yüzde 537'luk bir artışa karşılık geldiğini bildirdi.

Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalanlar ile Cumhuriyet döneminde 11 yıl öncesine kadar yapılanlarla ülkedeki toplam derslik sayısının 347 bin civarında olduğunu anımsatan Erdoğan, kendilerinin bu rakama son 11 yılda 205 bin derslik ekleyerek eğitimin hizmetine sunduklarını söyledi.

Eğitimin alt yapısını geliştirirken eğitimin vazgeçilmezi öğretmeleri de ihmal etmediklerini belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"11 yılda yine Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kaydettik. Bu sürede eğitim camiamıza 400 bin öğretmen aldık. Şimdi şubat ayında yeni bir atama yapacağız ve bu sayıya 10 bin öğretmen daha ekleyeceğiz. Ağustosta öyle zannediyorum ki 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz. Çok eksiğimiz var, çok öğretmen ihtiyacımız var, bunun farkındayız. Bazıları diyor ki 'o zaman hepsini birlikte alın.' Bütçe var. Ne yapacağız bütçeyi? Şu anda 126 bin öğretmen açığımız var. Biz bu 126 bin öğretmeni aldığımızda öğretmenimize vermemiz gereken zammı veremeyiz. O zaman oradan kısacağız. Çok düşük ücretlerle öğretmen çalıştıracağız. O da öğretmenlerimize haksızlık değil mi, bu defa da bu konuşulmaya başlanacak. 'Verin kardeşim', ama olmayan verilmez ki, var olan verilir. Bizden önce hem öğretmen açığı vardı hem de çok çok düşük rakamlarla çalıştırılıyordu. Bütçemiz izin verdikçe imkanlarımız artıkça, şartları da zorlayarak inşallah açığı kapatmaya devam edeceğiz."

"Yeni başlayan öğretmenin maaşı 2 bin 437 lira"

11 yılda 400 bin öğretmeni atarken öğretmen ücretlerini de ciddi oranda yükselttiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Göreve yeni başlayan öğretmenin maaşı 2002 yılında 470 lirayken, Temmuz 2013 itibariyle yüzde 303 artışla bin 894 lira oldu. 2002'de aynı öğretmenin haftada 15 saatten ayda aldığı toplam ek ders ücreti 165 lirayken, Temmuz 2013'te yüzde 229 artışla bunu 543 liraya yükselttik. 2002'de göreve yeni başlayan bir öğretmenin ek ders ücretiyle birlikte toplam maaşı 635 liraydı, Temmuz 2013 itibariyle 2 bin 437 lira oldu. Bu arada hazırlık ödeneğini de artırdık. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında bir öğretmenin eğitim öğretim-öğretim hazırlık ödeneği 175 liraydı, 2013-2014 yılı eğitim-öğretim yılında ise yüzde 323 artışla 740 liraya yükselttik. Öğretmenlerimizi dünyanın en iyi, en donanımlı, en huzurlu öğretmenleri olması için ne gerekiyorsa bunu yapmaya devam edeceğiz. Büyük Türkiye vizyona yakışı biçimde, inşallah büyük Türkiye'nin mimarları olan öğretmenlerimizi korumayı, gözetmeyi görev telakki ediyoruz."

"Üniversite sayısı 76'dan 175'e yükseldi"

Erdoğan, Türkiye'nin büyümesiyle ve nüfusun artmasıyla birlikte eğitim sisteminin de kaçınılmaz olarak kendisini yenilemesi gerektiğini belirterek, Türk eğitimin hem geçmişten gelen sorunlarının hem de değişimle birlikte çeşitli ihtiyaçlarının olduğuna dikkati çekti.

Kendilerinin hem geçmişin sorunlarını çözmek hem de eğitimi yeni şartlara uyum sağlar hale getirmekle mükellef olduklarını ifade eden Erdoğan, Anadolu'daki gençlerin üniversite eğitimi alması için her ile üniversite açtıklarını ve üniversite sayısını 76'da 175'e yükselttiklerine dikkat çekti.

40 yaşın üstündekini de alacağız

Erdoğan, "2023 hedeflerine mevcut eğitim sisteminin aksaklıklarını muhafaza ederek ulaşamayız. Çocukların anaokulundan başlayarak adeta bir yarış atına dönüştürüldüğü, üniversite bitinceye kadar hayattan koptukları bir sistem sağlıklı bir sistem değildir" dedi.

Başbakan Erdoğan, dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin, "'Efendim benim elimde birikmiş öğretmenler var' diyorlar. Bugün bir gazetede onu okudum, '40 yaşın üstündekiler ne yapacak.' Biz 40 yaşın üstündekini de alacağız. Hiçbir bahane uydurmayın. 40 yaşın üstündekini de alacağız. Mülakatla alacağız, devletin okullarına koyacağız" diye konuştu.

Erdoğan, "Eğitimde olduğu kadar eğitim reformlarında da en öncelikli dikkate alacağımız kesim öğretmenlerimizdir. Reform süreçlerini öğretmenlerimizle birlikte inşallah geleceğe taşıyacağız. Öğretmenlerin dışlandığı özelllikle de anaokul ile birlikte 13 yıl insana sabırla emek veren öğretmenin horlandığı sistemler, sağlıklı sistemler olamaz" dedi.

Reform yapmak cesaret istiyor

"Türkiye'de yöneticiler eğitim ve sosyal güvenlik konusunda reform yapamıyor. Reform yapacak cesareti bulamıyorlar. Toplumla doğrudan ilgili bu alanlarda reform yapmak cesaret, kararlılık istiyor" diyen Erdoğan, kendilerinin sağlık ve sosyal güvenlikte dünyanın takdirini toplayan, gelişmiş ülkelerin hayranlıkla izlediği reformları yaptıklarını belirtti.

Benzeri reformları 11 yıl boyunca eğitimde de yaptıklarını dile getiren Erdoğan, FATİH Projesi'ni hatırlattı. Bu projeyle öğretmenlerin işlerinin daha da kolaylaşacağını bildiren Erdoğan, öğrencilerin ellerinde kitap yerine tablet bilgisayar olacağını söyledi.

Akıllı tahtayla kara tahtayı da bir kenara koyacaklarını anlatan Erdoğan, "Şu anda ilk ihalelerimizi yapmıştık, ikinci ihaleyi yaptık. Ağırlıklı ihaleyi de yakında yapıyoruz ve 10 milyon civarında tablet bilgisayarı alarak bütün okullarımızın akıllı tahtalarını yerleştirmek suretiyle önümüzdeki 3-4 yıl içinde bu işi inşallah bitirmiş olacağız" diye konuştu.

"Zengin kadar fakir de en kaliteli eğitim imkanına kavuşsun istiyoruz"

Eğitimde fırsat eşitliğinin üzerinde durdukları en ciddi ve hassas konular arasında yer aldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Erkek okuduğu kadar kız da okusun istiyoruz. Kızlarımızın eğitim öğretimden mahrum edildiği bir Türkiye'yi istemedik, istemiyoruz ve onu da şu anda büyük ölçüde başarmış durumdayız. Zengin kadar fakir de en kaliteli eğitim imkanına kavuşsun istiyoruz. Batıdaki okuduğu kadar kuzeydeki, doğudaki okusun istiyoruz. Büyük şehirdeki imkanların en ücra köylere kadar ulaşmasını istiyoruz. Onun için 16 tane büyükşehirimiz varken şimdi sayı 30 büyükşehire ulaşıyor. Bu ne demektir? 30 büyükşehirde artık eğitim öğretim çok daha farklı hale geliyor. Buradan esinlenerek civarlarındaki 51 il onlar da bundan bir etkileşim içerisine girecektir. Eğitim imkanlarından, eğitimin içeriğine kadar her anlamda eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin eğitime hakim olması en büyük arzumuz. 11 yıl boyunca eğitimin kalitesini artırmak, eğitimi yaygınlaştırmak, fırsat eşitliğini sağlamak için kararlı bir mücadele veriyoruz."

Bu konuda çok önemli adımlar attıklarını, reformlar yaptıklarını belirten Erdoğan, bunun sonuçlarını aldıklarını ve almaya devam ettiklerini vurguladı.

"Büyük Türkiye'yi biz böyle bir eğitim sistemiyle inşa edemeyiz"

Bu alanda daha fazlasının yapılmasının gerekliliğini de bildiklerine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Büyük Türkiye'yi biz böyle bir eğitim sistemiyle inşa edemeyiz. 2023 hedeflerine mevcut sistemin aksaklıklarını muhafaza ederek ulaşamayız. Çocukların anaokulundan başlayarak adeta bir yarış atına dönüştürüldüğü, üniversite bitinceye kadar hayattan koptukları bir sistem sağlıklı bir sistem değildir" dedi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımız oyun oynayamıyor, sohbet edemiyor, spor yapamıyor, sanata vakit ayıramıyor. Hafta içi beş gün git-gel okul, hafta sonu iki gün git-gel dershane. Bana Anadolu'da anneler şunu söylüyor, 'Okullar varsa dershane niye var, dershaneler varsa okullar niye var.' Bana anneler şunu söylüyor, babalar şunu söylüyor, 'Ben ahırımda davarımı sattım dershane ücreti ödedim.' Bir tarafta da bana diyor ki 'Aldığım maaş ortada.' Kimisi asgari ücret, kimisi bin lira, bin 250 lira. 'En düşük dershane ücreti yılda yaklaşık 2 bin lira, bu civarda. Ayda ortalama 250 lira. Ben her ay ayda ortalama 250 lirayı buna ödüyorum. Evimin kirası, neyle geçineceğim. Ama vermek zorundayım. Böyle bir durumla karşı karşıyayım' diyorlar. Biz zannediyoruz ki maalesef her taraf rahat çok kolay, herkes rahat rahat bu parayı veriyor? Böyle bir şey yok. Şu anda 22 bin liraya kadar yıllık bu çıkıyor."

"Eğer eğitim öğretimde bir katkınız olsun istiyorsanız ey dershane sahipleri... "

Etkinlik kapsamında fen lisesi öğrencilerinin da sahne aldığını dile getiren Erdoğan, "İnanın, soralım bu yavrularımızın birçoğu dershaneye gidiyordur. Okudukları yer neresi? Fen lisesi" dedi.

Yaptıkları araştırmalara göre fen lisesi ve sosyal bilimler lisesi öğrencilerinin yüzde 95'inin dershaneye gittiğini ifade edern Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Fen lisesi bu ya, sosyal bilimler lisesi. Bu benim oradaki hocalarıma saygısızlık değil mi? 800 bini aşkın öğretmenimiz yok farz ediliyor. İlkokulda, ortaokul, lisede bu yavrularımızı hazırlayan, yetiştiren öğretmenlerimize bana göre saygısızlık yapılıyor. Adeta sanki bu öğretmenlerimizin bu yavrular üzerinde hiç emeği yok, dershaneye git, üniversite imtihanlarında netice al ondan sonra sırtına bir tane şöyle tişört giydir, 'Bak bizim dershanenin başarılı öğrencisi.' Senin dershanenin başarılı öğrencisi değil, okulunun başarılı öğrencisi. Bunu görmemiz lazım. Yani demek ki bu devletin okulları bu yavrularımıza hiçbir şey verememiş orada, 6 ay 9 ay kursa gitmiş, öğrendiği sadece, test tekniği.. Yoksa 11 yılın veya 12 yıl şimdi zorunluğu eğitim bir de bunun okul öncesi var, 13 yılın özetini hemen orada 9 ayda mı veriyor? Böyle bir şey yok.

'Birbirimizi lütfen aldatmayalım' diyorum. Birbirimizi kandırmayalım. Biz şunu söylüyoruz, diyoruz ki, eğer eğitim öğretimde bir katkınız olsun istiyorsanız ey dershane sahipleri, bir araya mı gelirsiniz, kendiniz mi, size teşvik verelim, gidin o size teşvik verdiğimiz yerlerde okullarınızı kurun. Sizlere ucuz kredi verelim. Sizlere vergide belli oranda muafiyet getirelim. Enerji harcamalarında muafiyet getirelim. Gidin oralarda çocuklarımızı, yavrularımızı alın. Size sınıflarında öğrenci garantisi verelim. Limitimiz bizim 30 öğrenci. Kaç öğrenci buldun 15, ne kadar açığın var 15. O açığı, 15 öğrencinin bedelini biz size maliyet bize neyse biz o maliyet üzerinden biz ödeyelim."

Notlar

Kutlama programında, Başbakan Erdoğan'ın konuşması öncesinde Trabzon Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan koro İstiklal Marşı'nı okudu. Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından kendisine günün anısına çiçek takdim etmek üzere sahneye çıkan öğretmenlerle kısa bir süre sohbet etti.

Kendisinin 3 çocuk tavsiyesi olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şimdi hocamın 3 tane çocuğu var. Bir de okullarda çocukları var. Çocuk sayısı maşallah bayağı fazla. Öğretmenimin 2 var. Eksik var demek ki ama okullardakilerle telafi ediyor ve tabii bir güzelliği daha var bugün bu işin. İşte bakın bir başörtülü öğretmen, başı açık öğretmen. Sorun var mı? Sorun falan yok. Ne ezalar, cefalar çektirildi. Özgürlük adına neler yaptılar. Özgürlüklerdimizi alıp götürdüler. Onun için biz, özgür bir dünyada inşallah yavrularımızı daha iyi yetiştireceğiz, geleceğe çok daha güçlü hazırlayacağız. Ben emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanın vaktim olsa yavrularla beraber evde çayınızı içerdim."

Salondan çıkmak üzere hareket eden Erdoğan, öğretmen ve vatandaşlarla da kısa süreli sohbetler yaptı.

Erdoğan bir vatandaşın "Sayın Başbakanım, hiçbir talebim yok. Giderken arabaya bir fotoğraf çektirebilir miyiz" şeklindeki sözleri üzerine, fotoğraf çektirmek isteyen vatandaş ve eşiyle fotoğraf çektirdi.

Programın yapıldığı binadan çıkışında ise Erdoğan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Erdoğan burada vatandaşlarla sohbet ederek, çocuklara satranç takımı ve oyuncak dağıttı.

Kaynak: MİLLİYET

AKILLI TELEFON ÇEŞİTLERİ 50 ADET

  1. SAMSUNG C1010 GALAXY S4 ZOOM SIYAH AKILLI TELEFON
  2. HTC ONE-X 16 GB WHITE AKILLI TELEFON
  3. HTC ONE-X 16 GB WHITE AKILLI TELEFON
  4. HTC ONE-X 16 GB GRAY AKILLI TELEFON
  5. APPLE IPHONE 5 - 16 GB AKILLI TELEFON - BEYAZ
  6. SAMSUNG N7100 GALAXY NOTE II TITAN GRAY AKILLI TEL...
  7. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB SIYAH AKILLI TELEFON...
  8. APPLE IPHONE 5 - 16 GB AKILLI TELEFON - SİYAH
  9. AKTOUCH DOKUNMATİK AKILLI TAHTA 110x188cm (80") 16...
  10. SAMSUNG I9190 GALAXY S4 MINI BLACK AKILLI TELEFON
  11. SAMSUNG I9300 GALAXY SIII METALLIC BLUE 16GB AKILL...
  12. SAMSUNG I9300 GALAXY SIII METALLIC BLUE 16GB AKILL...
  13. SAMSUNG N7100 GALAXY NOTE II BLUE AKILLI TELEFON
  14. SAMSUNG I9200 GALAXY MEGA 8 GB SİYAH AKILLI TELEFO...
  15. LG E986 OPTIMUS G PRO BLACK AKILLI TELEFON
  16. HTC ACCORD WINDOWS PHONE 8X SİYAH AKILLI TELEFON
  17. SAMSUNG N7100 GALAXY NOTE II MARBLE WHITE AKILLI T...
  18. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB MAVI AKILLI TELEFON
  19. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB BEYAZ AKILLI TELEFON...
  20. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB KIRMIZI AKILLI TELEF...
  21. SAMSUNG I9200 GALAXY MEGA 8 GB BEYAZ AKILLI TELEFO...
  22. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB KAHVERENGI AKILLI TE...
  23. HTC ACCORD WINDOWS PHONE 8X MAVİ AKILLI TELEFON
  24. SAMSUNG I9500 GALAXY S4 16 GB MOR AKILLI TELEFON
  25. SAMSUNG I9190 GALAXY S4 MINI WHITE AKILLI TELEFON
  26. BLACKBERRY Z10 SIYAH AKILLI TELEFON
  27. HTC VİLLE ONE S BLACK AKILLI TELEFON
  28. NOKIA LUMIA 920 SARI AKILLI TELEFON
  29. APPLE IPHONE 4S 16GB WHITE AKILLI TELEFON
  30. NOKIA LUMIA 920 SİYAH AKILLI TELEFON
  31. SAMSUNG I9070 GALAXY S ADVANCE AKILLI TELEFON
  32. BLACKBERRY Z10 BEYAZ AKILLI TELEFON
  33. HTC M7-ONE BLACK AKILLI TELEFON
  34. HTC ENDEAVOR ONE X BEYAZ AKILLI TELEFON
  35. SAMSUNG N7000 GALAXY NOTE BEYAZ AKILLI TELEFON
  36. HTC M7-ONE RED AKILLI TELEFON
  37. HTC INCREDIBLE S AKILLI TELEFON
  38. HTC S720e ONE X GRAY AKILLI TELEFON
  39. HTC EVO 3D AKILLI TELEFON
  40. HTC X315E SENSATION XL AKILLI TELEFON
  41. APPLE IPHONE 4 - 8GB WHITE AKILLI TELEFON
  42. APPLE IPHONE 4S 16GB BLACK AKILLI TELEFON
  43. NOKIA LUMIA 920 BEYAZ AKILLI TELEFON
  44. HTC VILLE ONE S GRAY AKILLI TELEFON
  45. SAMSUNG N7000 GALAXY NOTE SIYAH AKILLI TELEFON
  46. LG E960 NEXUS 4 BEYAZ AKILLI TELEFON
  47. HTC M7-ONE SILVER AKILLI TELEFON
  48. LG E975 OPTIMUS G AKILLI TELEFON
  49. APPLE IPHONE 4 - 8GB BLACK AKILLI TELEFON
  50. BLACKBERRY Q10 SİYAH AKILLI TELEFON
NOTEBOOK ÇEŞİTLERİ 50 ADET

  1. ACER E1-531-B9604G50MNKS NOTEBOOK
  2. APPLE MACBOOK PRO 13.3" i5 4GB 500GB VGA 384MB
  3. APPLE MACBOOK PRO MD103TU/A i7 4G 500G 15 512MVGA 
  4. APPLE MACBOOK PRO MD103TU/A i7 4G 500G 15 512MVGA
  5. ASUS N56 N56VZ-S4283H notebook
  6. ASUS S200E-CT179H (Touch) NOTEBOOK
  7. CASPER CN.TKI-3120A NOTEBOOK
  8. CASPER CN.TKI-3120B NOTEBOOK
  9. CASPER CN.TKI-3230B NOTEBOOK
  10. CASPER CN.TKP-2020A NOTEBOOK
  11. CASPER CN.TKP-830B NOTEBOOK
  12. CASPER CN.TKP-847B NOTEBOOK
  13. EXPER ULTRANOTE A4B-132 NOTEBOOK
  14. EXPER ULTRANOTE A5B-530 NOTEBOOK
  15. EYEQ EQ-HCTBG15BK SİYAH NOTEBOOK ÇANTASI (KABLOSUZ MOUSE + NOTEBOOK SOĞUTUCU HEDİYE)
  16. HP EliteBook B6Q06EA 2570p INTEL CORE i5-3210M 12,5" NOTEBOOK
  17. HP EliteBook B6Q08EA 2570p i7-3520M 2.9 Ghz
  18. HP LX389AW 2760P I5-2540M 12,1" NOTEBOOK
  19. HP NB TCR B5W83AW 6470B i5-3320M 4G 500G 14 W7PRO 
  20. HP NB TCR B6Q01EA 8570p i7-3520M 4G 500G 15.6 1GVGA W7PRO 
  21. HP PAVILION G6-2216ST C8Y97EA BEYAZ NOTEBOOK
  22. HP PAVILION G6-2277ET C5J76EA NOTEBOOK
  23. HP PAVILION G6-2277ST C5J77EA NOTEBOOK
  24. HP PAVILION G6-2302ET D4M75EA NOTEBOOK
  25. HP PAVILION G6-2302ST D4M76EA NOTEBOOK
  26. HP PAVILION G6-2357ST E0R53EA BEYAZ NOTEBOOK
  27. HP ProBook TCR LG644EA 6460b i5-2520M 4G 500G 14 W7PRO 
  28. LENOVO N580 59-369347 NOTEBOOK
  29. LENOVO N580 59-369348 NOTEBOOK
  30. LENOVO N580 59-369350 NOTEBOOK
  31. LENOVO NB INTEL CORE B570 15,6" NOTEBOOK
  32. LENOVO NB W530 N1K2ETX i7-3610 4G 500G 15.6 2GVGA W7PRO 
  33. LENOVO ThinkPad T530 N1B3QTX i5-3210 4G 500G 15.6 UMA W7PRO 
  34. LENOVO Z500-59360355 NOTEBOOK
  35. LENOVO Z585 59-352534 NOTEBOOK
  36. MSI NB GT60 0NC-067TR i7-3610 16G 128SSD+750G 15.6 3VGA W7PRE
  37. PROBOOK P Intel i7 3610QM 15,6" 8GB 750GB 1GB VGA FreeDos 
  38. SAMSUNG ATIV BOOK 2 NP270E5E-K02TR NOTEBOOK
  39. SAMSUNG ATIV BOOK 2 NP270E5E-X03TR NOTEBOOK
  40. SONY DUO 13 SVD13213STW.CEU (Touch-Convertible) ULTRABOOK
  41. SONY Fit E SVF1521NSTB.CEU NOTEBOOK
  42. SONY Fit E SVF1521NSTW.CEU NOTEBOOK
  43. SONY Fit E SVF1521SSTW.CEU NOTEBOOK
  44. SONY SVE1512H1EW.CEU NOTEBOOK
  45. SONY SVE1513P1EW.CEU NOTEBOOK
  46. TOSHIBA SATELLITE C855-217 NOTEBOOK
  47. TOSHIBA SATELLITE C855-26R NOTEBOOK
  48. TOSHIBA SATELLITE C855-28H NOTEBOOK
  49. TOSHIBA SATELLITE C855-28H NOTEBOOK
  50. TOSHIBA SATELLITE C855-2DG NOTEBOOK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com