Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Kasım 2013 Çarşamba

10 gün askerlik borçlanmasıyla 1 yıl erken emeklilik

10 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olabilirsiniz

Soru: 11 Aralık 1966 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Aralık 1989’dur.  5 Mart 1987-5 Eylül 1988 tarihleri arası  askerliğimi yaptım. Askerlik borçlanması yapmam emeklilik yaşımı etkiler mi?

 Gürbüz DURMAZ

Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan borçlanma yararlı. Hem de tamamını borçlanmanıza gerek yok. Askerliğinizin 10 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 10 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Toplam 5450 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 11 Aralık 2017 de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizin 10 gününü borçlanmazsanız 5525 gün prim ödemek şartıyla 52 yaşını dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Gördüğünüz gibi 10 gün borçlanma bir yıl erken emekli olmanızı sağlıyor.

Ekrem SARISU - POSTA


--

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:



Ali ÖZTÜRK Ekonomist 

Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Durumu


Değerli sigortalılar;

SSK ve Bağ-kur Emeklilik hesaplamalarında;  askerlik borçlanmasının önemi ve etkisi kişinin sigortalılık başlangıcına, askerlik yaptığı süreye ve askerliği ne zaman yaptığına bağlı olarak herkes için farklılık göstermektedir.

Bu nedenle; askerlik borçlanmasının emeklilik yaşınızı düşürüp düşürmediğini öğrenmek için bu işi bilen bir uzmandan danışmanlık hizmeti almanız menfaatiniz icabıdır.

Bazen 1 günlük askerlik borçlanması bile 1 yıl erken emeklilik sağlayabilir. 

  • SSK'da Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Kimler İçin Geçerlidir?
  • Bağ-kur'da Askerlik Borçlanmasıyla Nasıl Emeklilik Yaşı Aşağıya çekilir?
  • Askerliğini SSK işe giriş tarihinden sonra yapanların askerlik borçlanmasına ihtiyacı var mı?
  • Bağ-kur giriş tarihinden sonra askerlik yapanların borçlanması emeklilik şartlarını değiştirir mi?
  • SSK emekliliğinde işe yaramayan askerlik borçlanması Bağ-kur emekliliğinde kimlerin nasıl işine yarar?
  • Bağ-kur'dan SSK'ya geçişte askerlik borçlanması son 1260 günün hesabında dikkate alınır mı?
  • Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik İçin Askerlik yapılan Sürenin Kaç ayını veya gününü borçlanmak yeterlidir?
Kendi emeklilik durumunuza askerlik yaptığınız sürenin etkisini ve daha fazlasını öğrenmek için; emeklilikuzman@gmail.com adresine doğum tarihiniz, ilk SGK giriş tarihiniz, hangi yıllarda kaç ay askerlik yaptığınızı yazın.

Sorularınız profesyonel olarak detaylı ve kapsamlı bir şekilde yanıtlanacaktır. 

Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist 
SGK Sorularınız için Yazın:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com