Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Eylül 2013 Pazartesi

Ne zaman malulen emekli olabilirim?


Organ nakilleri maluliyet kapsamına alındı

Soru: 24 Şubat 1983 doğumluyum. Ve sigorta girişim 1 Mayıs 2004 de olup 1700 gün prim ödemem var. 2012 yılında böbrek nakli oldum. Ve kullandığım ilaçlara bağlı şeker hastalığım çıktı. Buna göre malulen emekli ne zaman olabilirim?

Sinan TEKİN

Cevap: Malulen emekli olmak için; 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim ödeme ve en az yüzde 60 oranında işgücü kaybı aranıyor. İlk defa sigortalı olduğu tarihte rahatsızlığı veya hastalığı olan malulen emekli olamıyor.

1 Mayıs 2004 itibariyle rahatsızlığınız yoksa, 10 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 1 Mayıs 2014’e kadar, 100 gün daha prim ödeyerek toplam primizi 1800 güne tamamlamanız ve sağlık raporlarınız ve tıbbi eklerini inceleyecek olan SGK Sağlık Kurulu, maluliyetinize karar verirse emekli olabilirsiniz.

Organ nakilleri maluliyet kapsamına alındı. Şeker hastalığı da çıktığına göre, SGK Sağlık Kurulu’nun maluliyetinize karar vermemesi için ortada bir neden yok. Tabi belirttiğimiz gibi 10 yılı dolduracak 100 günde prim ödemeniz şartıyla.

Ekrem SARISU - POSTA

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com