Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Eylül 2013 Pazartesi

9269 gün Bağ-kur prim ödemesi olan babam ne zaman emekli olacak? - Daha prim yatırması gerekiyor mu?


Babanız 250 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olabilir

Soru: Babam 1 Ocak 1966 doğumlu. 11 Ağustos 1987 de Bağ-Kura kayıt yaptı. 9.269 gün prim ödemesi var. Ne zaman emekli olacak? Daha prim yatırması gerekiyor mu?

Taybet EROĞLU

Cevap: Babanız emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi. Prim ödemesi yeterli olduğundan 50 yaşını dolduracağı 1 Ocak 2016 da emekli olabilir.  Babanız askerliğini muhtemelen Bağ-Kur başlangıç tarihinden önce yaptı. Askerlik süresinin 250 günü borçlanması halinde,  emekli olacağı yaş 49’a düşer. Ve faaliyetine son verip borçlanmadan sonra prim ödemese de, 49 yaşınız dolduracağı 1 Ocak 2015 de emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com