Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Temmuz 2013 Salı

Emekli olma şartlarını sigorta başlangıç tarihi belirliyor - EMEKLİLİK HESABINDA SGK İLK İŞE GİRİŞ TARİHİNİN ÖNEMİ!

Emekli olma şartlarınızı sigorta başlangıç tarihiniz belirliyor

Soru: 1953 doğumluyum. 4.069 gün prim ödemem var. Emekli olmak için dilekçemi de gönderdim. Ama on ay daha sigortam olması gerektiğine dair yaz geldi. Sizce bu işte bir gariplik yok mu? Ayrıca yurt dışında da çalıştım. Ama pasaportumu kaybettiğim için giriş çıkış tarihini de Hatay/ Kilis den almam lazım. Kafam çok karıştı. Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

Emre BİTER


Cevap: Emekli olma şartlarını sigorta başlangıç tarihi belirliyor. Sigorta başlangıç tarihiniz 8 Eylül 1999’dan önceki bir tarih ise, yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan süre ve yaş şartını da sağlıyorsanız emekli olabilirsiniz. Sigorta başlangıç ve askerlik tarihinizi(gün, ay, yıl olarak) ve askerlik sürenizi bildirmeniz halinde daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

Ekrem SARISU - POSTA
 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com