Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Temmuz 2013 Salı

Doğum borçlanmasından annem nasıl yararlanır? - DOĞUM BORÇLANMASIYLA EMEKLİLİK!

Anneniz Bağ-Kura SSK’ya nazaran 1600 gün az prim öder 

Soru: Annem 1970 doğumlu. 3 çocuğu var. 2006’da SSK girişi var. Doğum borçlanmasından nasıl yararlanır? Ve şu anda sigortasını yatırıyoruz. Ne zaman emekli olabilir?

Merve ONUR

Cevap: Sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumlar borçlanılamıyor. Anneniz 2006’daki sigorta başlangıç tarihinden sonra olan ve doğum tarihinden sonraki iki yıl içinde prim ödemesi olmayan en fazla iki doğumunu borçlanarak, toplam 1440 gün kazanabilir.

Anneniz emekli olmak için: 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. Toplam primini 7000 güne tamamlaması şartıyla, 2028 de 58 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir.

İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Anneniz isteğe bağlı prim ödeyerek toplam prim ödemesini 5400 güne tamamlaması şartıyla, 58 yaşı dolduracağı tarihte Bağ-Kurdan emekli olması da mümkün.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com