Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Tütün satışı yapanlar geriye dönük prim borcunu ödeyerek emekli olabilir mi?


Prim kesintisiyle emekli olursunuz

Soru: Sadettin Bey, ben 1958 doğumlu tarım Bağ-Kur'luyum.1994'ten 2003 yılına kadar tütün ektim ama prim kesintim yok. Ancak tütün sattığım belgeler elimde mevcut. Hatta faturalar da elimde. Ben geriye dönük prim borcumu ödeyebilir miyim? Bayan olmam ve ev reisi olmamam sorun olur mu? 

Fidan D.

Cevap: Fidan Hanım, bayan olmanız veya ev reisi olmamanız geriye dönük tescilinize engel değil. Zira geçen yıl yapılan düzenleme ile bayanlar için ev reisliği şartı geriye dönük olarak kaldırıldı. Tütün satışı yapmışsanız 1994/Nisan itibariyle prim kesintisi de yapılmış olmalıdır. Bu belgelerle birlikte bulunduğunuz ildeki SGK müdürlüğüne başvurursanız kesintilerinizin SGK hesabına geçip geçmediği araştırılır. Primler SGK hesabına geçmişse geriye dönük hizmet kazanabilirsiniz. Eğer prim kesintisi yapıldığı halde SGK hesabına geçmemişse dava açmanız gerekir. Toplamda 15 yıllık prim gününüzü doldurduğunuzda 56 yaşınızı tamamlayacağınız 2014 yılında emekli olabilirsiniz.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com