Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Mayıs 2013 Cuma

Alkol yasaklarının sebebi - BAŞBAKAN AÇIKLADI!

Erdoğan alkol yasakları hakkında konuştu


Erdoğan alkol yasakları hakkında konuştu

Biz Türkiye'de alkolü yasaklamıyoruz anayasanın 58. maddesinin gereğini yapıyoruz. "Biz gece gündüz kafaları kıyak bir nesil istemiyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, alkolü yasaklamadıklarını vurgulayarak, anayasanın 58. maddesinin gereğini yerine getirdiklerini belirtti. Erdoğan, bir devletin insanını kötü alışkanlıklardan koruması gerektiğine dikkat çekerken, “Yani biz bunu teşvik mi edelim. Affedersiniz gece gündüz içen, gece gündüz kafa kıyak dolaşan böyle bir nesil istemiyoruz, uyanık olacak, diri olacak, bilgi ile mücehhez olacak böyle bir nesil istiyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Suriye’deki özgürlük, halk hareketini eleştirerek, bunları terör olarak nitelendirerek, sığınmacılara karşı kışkırtmalar yaparak, kurda merhamet ettiğini, zalim Esad’a her fırsatta destek çıktığını” savundu.

Suriye meselesinde CHP’nin tavrının asla tarafsızlık olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “CHP aleni şekilde, utanmadan sıkılmadan, gayri meşru rejimin yanında yer almış, zalim bir diktatörün tarafını tutmuştur. Tarih boyunca nasıl her zaman diktatörlerin, zalimlerin yanında yer aldıysa CHP bu gün de diktatörlerin, zalimlerin yanında yer almış aynı fotoğraf karesine girmiştir” ifadelerini kullandı.

-“ORDUYU GÖREVE ÇAĞIRDILAR OLMADI”-

CHP'nin AK Parti ile sandıkta rekabet edemeyeceğini savunan Erdoğan, “Çünkü bunların milletle en küçük bir irtibatları yoktur. Milletle irtibatı olmayanlar Silivri ile, DHKP-C ile, İşçi Parti ile bunlar da yetmezmiş gibi zalim Esad ve onun kanlı çeteleriyle irtibat kurarlar. Orduyu göreve çağırdılar olmadı, hukukun arkasına dolandılar olmadı, yalan, iftira, itham yine olmadı şu anda terör örgütlerinden, terör eylemlerinden, eli kanlı zalimlerden, onların istihbarat örgütlerinden medet umar hale geldiler. İşte Reyhanlı’daki acı hadiseyi nasıl kaşıdıklarına lütfen dikkat edin; suçu örtmek, suçluları kollamak, hadiseyi çarpıtmak için ilk andan itibaren ellerinden geleni yaptılar. Halen de yapıyorlar. Hem kendileri hem yandaşları Reyhanlı hadisesi üzerinden kışkırtma oluşturmak, bu yolla Esad ve yandaşlarına imkan sağlamak için canla başla mücadele ediyor. Reyhanlılı, Hataylı kardeşlerimin, 76 milyon aziz milletimin, CHP’nin bu son derece oyunu karşısında sağduyulu olmalarını özellikle rica ediyorum. Çaresizlik ve zavallılık içindeki CHP Genel Başkanı son çare olarak Kışkırtma dalına tutundu. Bütün bu kışkırtmalara karşı, bu ayrımcı, ayrıştırıcı siyasete karşı milletimin uyanık olmasını rica ediyorum. Güvelik güçlerimiz, istihbarat birimlerimiz son derece dikkatli, kararlı ve koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Reyhanlı’da maalesef saldırı engellenememiştir. Bunun da soruşturması zaten Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yapılıyor. Ancak güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimizin çalışmaları sayesinde onlarca eylem gerçekleşmeden etkisiz hale getirilmiştir. Reyhanlı saldırısı yapanlar ve bu tertibin içinde yer alanlar tek tek tespit edilmiş, yakalanmış ve yargıya teslim edilmiştir. Güvenlik ve istihbarat birimlerimizi zaafa uğratacak hiçbir sorumsuzluğa izin vermeyiz. Sosyal medya üzerinden sürdürülen psikolojik operasyonlara karşı da son derece dikkatliyiz” dedi.

-“REYHANLI’DAKİ KARDEŞLERİM DE KENDİLERİNİ ŞÖYLE BİR MASAYA YATIRMALIDIR”-

Vatandaşlara “Muhalefetin gerilim politikalarına asla prim vermeyin. Muhalefetin özellikle de mezhep temelli kışkırtmalarına asla ve asla prim vermeyin. Şu anda bir dinsel milliyetçilikle, siyasi milliyetçilikle karşı karşıyayız. Bu oyuna ne Hatay’da yaşayan kardeşlerim ne de ülkemin değişik yerlerinde yaşayan kardeşlerim asla gelmemelidir” diye seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu da buradan söylemek zorundayım; 300 bin şu anda ülkemizde mülteci var. bunların yaklaşık 220 bini çadır ve konteynır kentlerde. 80 bini değişik illerimize şu anda yerleşmiş vaziyette. Biz muhacir bir neslin torunlarıyız. Ama aynı zamanda biz ensar bir neslin torunlarıyız. Unutmayın, şu anda Esad’ın zulmünden kaçan muhacirlere benim Reyhanlı’daki kardeşlerim, ensar görevini görmeliler. Onlar da aynen o zaman olduğu gibi evlerini açmalıdır ve onları kendileri için bir suç unsuru olarak görmemelidir ve bu oyunun arkasında çok ciddi tehlikenin yattığını bilmelidirler. Şu anda oradaki Suriye’den gelmiş kardeşlerimiz eğer evlerinde korku içinde yaşıyorlarsa, oradaki evlerinden dışarı çıkamıyorlarsa, burada başta şahsım olmak üzere Reyhanlı’daki kardeşlerim de kendilerini şöyle bir masaya yatırmalıdırlar. Reyhanlı’daki kardeşlerim kucaklarını açmalı ve bu provokatif eylemlere, bu spekülasyonlara asla prim vermelidir. Son seçimlerde Reyhanlı’da yüzde 72 oy almış bir partiyiz. Özellikle AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerime birinci derece sesleniyorum. Siz bu hassasiyetin orada öncüleri olmalısınız. Yarın Reyhanlı’ya inşallah arkadaşlarımla birlikte gideceğim. Başsağlığı ve geçmiş olsun temennilerimizi bire bir, yüz yüze ileteceğiz. Devlet olarak elimiz zaten sürekli orada oldu. Reyhanlı ve Hatay’da inşallah Türkiye’nin birliği, dirliği, kardeşliği adına en güzel fotoğrafı, mesajları vereceğiz.”

-“YAV SEN NE KADAR ZAVALLISIN”-

Başbakan Erdoğan, ABD ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmeye ilişkin CHP’nin eleştirine yanıt veren Erdoğan, “Anamuhalefet partisinin genel başkanı gerçekten siyasetin cahilidir. Diyor ki; 'yanında Dışişleri Bakanı müsteşarı yok.' Yav sen ne kadar zavallısın. Biz üçe üç bir toplantı yapıyoruz. Benim yanımda Dışişleri Bakanım ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarım var. Bürokratsa bürokrat var. Siyasetçiyse Dışişler Bakanı yanımda. Yav sen ne biçim siyaset yapıyorsun, sen nasıl siyasetçi olacaksın, sen ne cahilsin. Dışişleri Bakanın kendisi var. Öbür tarafta, konumuz bölgesel sorunlar, ve istihbarat teşkilatlarımızın temsilcileri var, bürokratsa bürokrat var. Şu genel müdürlükten bir siyasete terfi et. Hala orada kaldın. Ama terfi edemeyecek görünen bu.”

-“O RAKAM KALABALIĞIYLA İŞİ GEÇİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR”-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de sert bir şekilde eleştiren Başbakan Erdoğan, “MHP Genel Başkanının mahcubiyet içinde susması gerekirken, IMF borçları ve dış borçlar konularında pişkince tavırları dikkatimden kaçmadı. Bugün MHP’yi marjinal solun arkasına takan MHP Genel Başkanı, 1999-2002 arasında da CHP’nin yavrusu DSP’nin kuyruğuna takılmış, Türkiye’ye çok ama çok ağır bedeller ödetmişti” dedi.

Başbakan Erdoğan, 2003 yılından itibaren IMF’e olan borcu kademe kademe ödediklerini ifade ederek, “Türkiye’nin IMF’ye borcunu ödemesi karşısında Bahçeli’nin sevinmesi, gururlanması, ülkesi ve milletiyle iftihar etmesi gerekirken, her zaman yaptığı gibi, kendine göre biliyorsunuz onun bir rakam kalabalığı var, o rakam kalabalığıyla işi geçiştirmeye çalışıyor. Sayın Bahçeli, ekonomi 40’ın sağına soluna hayali sıfırlar eklemeye benzemez. Onunla iktidar da olunmaz onu da bilesin. Bu iş bilgi gerektirir, bu iş hayat tecrübesi gerektirir, damdan düşmeyi gerektirir. Sadece böyle kitabın kapakları arasına bakmakla da bu iş olmaz ve önce dürüst olacaksın, bükemediğin bileği öpeceksin” şeklinde konuştu.

-“SEÇİME DOĞRU İLERLİYORUZ”-

Her zamankinden önemli bir sürecin yaşandığını dile getiren Erdoğan, “Ve seçime doğru ilerliyoruz” dedi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Demokrasimiz açısından son derece önemli bir seçime yaklaşıyoruz, statüko partilerinin sandık dışında umutlarının artık tamamen tükeneceği, değişmek zorunda kalacakları, eski siyasetin tamamen tasfiye olacağı bir seçime gidiyoruz. Her bir arkadaşımın bu ciddiyetle, bu dikkatle ve hassasiyetle süreçlere sahip çıkmasını bekliyorum.

Şu anda bir çözüm sürecinin içindeyiz. Ortak paydaları terör sorununu çözmek olan 63 kişilik bir Akil İnsanlar Heyeti Türkiye’yi sağ olsun, neredeyse 45 gündür dolaşıyorlar ve 2 aylık bir süre bu işte tanındı. 2 ayı tamamladıktan sonra kendilerinden nihai raporlarını alacağız ve ona göre de biz de hükümet olarak yol haritamızı açıklayacağız. Bazı yerlerde ciddi hakaretlerle karşı karşıya kaldılar ama buna rağmen sabırlar bu süreci devam ettirdiler, devam ettiriyorlar. Şu anda zaten 14 civarında il kaldı. Bütün iller dolaşıldı. Bu illerde bittikten sonra biz kendileriyle bir araya geleceğiz. Fakat süreç bitmiyor. Teşkilat olarak, biz bu sürecin arazide yaşayanları olarak, tümüyle bu heyet bu süreci kucaklayıcı olarak devam ettireceğiz. Bu işi bizim bitirmemiz lazım ve bu işi bitireceğiz. Biz buna inandık. Bedeli ne olursa olsun bu işi bitireceğiz dedik. Öyleyle tüm illerimizde tüm teşkilatlarımız hep birlikte, el ele, omuz omuza bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bütün kanaat önderlerini devreye sokmak suretiyle bulunduğumuz illerde, ilçelerde bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. Ümitsiz olmak yok. Biz hep umutla bu işi yaptık bundan sonra da aynı şekilde sürdüreceğiz.”

-“ALKOLÜ YASAKLAMIYORUZ”-

Dün gece sabah saat 7’ye kadar süren alkolle ilgili bir yasal düzenleme yaptıklarını anımsatan Erdoğan, “Bu yasal düzenleme ile ilgili MHP’nin desteği vardı. CHP’nin de kösteği vardı. Neler söylüyorlar neler; ‘İşte siz Türkiye’de alkolü yasaklıyorsunuz.’ Biz Türkiye’de alkolü yasaklamıyoruz. Anayasa’nın 58’inci maddesinin gereğini yapıyoruz. Bunu yaparken de diyoruz ki camilere, eğitim-öğretim kurumlarına 100 metre mesafede olması gerekir. Bunun reklamını, tanıtımını, yazılı, görsel, sosyal, her türlü medyada reklamını yasaklıyoruz. Yapılan iş bu. Niye bir devlet gençliğini, insanını, tabii ki kötü alışkanlıklardan koruyacak. Yani biz bunu teşvik mi edelim. Bu yapılan iş, ilk defa Türkiye’de yapılmıyor. Bu dünyanın neresine giderseniz Amerika’da da Batı’da da bütün bu uygulamalar var. İçebileceğiniz yerler her şey bunlar da belli. Bütün bunlar çok açık net ortadayken, hele hele bir tanesi kalkmış çok enteresan; ‘Bunlar Tekirdağ’ın ismini de unutturmak istiyorlar.’ Böyle yanlış bir yaklaşım olur mu. Bu tür milletvekillerinden CHP’yi Allah korusun. Nereden bulmuşlar bunları böyle. Özel sipariş versen bulamazsın. Bunlar TBMM kürsüsünü işgal ediyorlar. Demokrasi bu değil. 326 milletvekiline benim milletim git de orada böyle bir ufak gruba ezil diye yetki vermedi. Git benim haklarımı orada koru, savun diye yetki verdi. Bunun gereği yapılır. Biz bu noktada anayasanın 58. maddesinin gereğini yerine getirdik. Ve bunun gereğini yapacağız, yapmaya da mecburuz. Affedersiniz ufacık çocukların gece gündüz içen, gece gündüz kafa kıyak dolaşan böyle bir nesil istemiyoruz, uyanık olacak, diri olacak, bilgi ile mücehhez olacak böyle bir nesil istiyoruz. Bunun adımlarını atıyoruz.

Malatya milletvekillerinden bir tanesi ayran getirin diyor. Ayrana çok hasretsen benim özel misafirim ol ben sana ayran ikram ederim. Ama unutma ki anan da ninen de hepsi o ayranlarla yetiştiler. Onların milli içkisi ayran” diye konuştu.

Kaynak: MİLLİYET

-- 
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
  1. Alman mevzuatına göre yaşlılık aylığı alma koşulları nelerdir?
  2. Almanya mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?
  3. Almanya'da çalışan Türk sigortalılar öncelikle nelere dikkat etmelidirler?
  4. Almanya'da aile yardımları (çocuk paraları) kimler için ödenir?
  5. Almanya'daki çocuk paralarının Türkiye'ye transferi mümkün müdür?
  6. Türkiye - Almanya sosyal güvenlik sözleşmesine göre hangi hizmetler birleştirilebilir?
  7. Almanya'yı terk eden Türk vatandaşlarının prim iadesi için nereye başvurması gerekir?
  8. Almanya'dan prim iadesi ne zaman talep edilebilir?
  9. Almanya primlerinin iade edileceği hak sahipleri kimlerdir?
  10. Almanya'daki hangi primler iade edilemez?
  11. Almanya'da dul ve yetimlere prim iadesi için bekleme süresi ne kadardır?
  12. Almanya'da çalışan sigortalılar ile yanlarında ikamet eden aile bireylerine hangi sağlık yardımları yapılmaktadır?
  13. Türkiye'de veya Almanya'da geçen sigortalılık süreleri yeterli değil ise hizmet birleştirilmesi yapılarak kısmi aylık bağlanabilir mi?
  14. Türkiye'de veya Almanya'da geçen sigortalılık süreleri yeterli ise ayrı ayrı tam aylık bağlanabilir mi?
  15. Almanya'da çalışan işçilerin Türkiye'deki aile bireylerinin sağlık yardımlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlamak için ne yapılmalıdır?
  16. Almanya'da çalışan işçilerin Türkiye'de oturan aile bireylerinden hangileri, sağlık yardımlarından yararlanabilirler?
  17. Alman Hastalık Yardım Sandığınca haklarında düzenlenmiş Sağlık yardımı belgesi bulunanlara Türkiye'de sağlık yardımı almak için ne yapmalıdır?
  18. Almanya'da kaza geçirip veya meslek hastalığına tutulup bir süre tedavi görmek üzere Türkiye'ye gönderilen sigortalı, sağlık yardımını alabilmesi için ne yapmalıdır?
  19. Almanya'da çalışan sigortalılar ile yanlarında oturan aile bireyleri geçici olarak (gezme, tatil vb.) Türkiye'ye geldiklerinde kendilerine ne şekilde sağlık yardımı verilmektedir?
  20. Türkiye - Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı Olanaklar nelerdir?
  21. Avusturya mevzuatına göre yaşlılık aylığı alma koşulları nelerdir?
  22. Avusturya mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?
  23. Avusturya mevzuatına göre dul ve yetim aylığı alma koşulları nelerdir?
  24. Türkiye - Avusturya sosyal güvenlik sözleşmesine göre Türkiye’deki hangi hizmetler birleştirilebilir?
  25. Avusturya’da çalışan Türk vatandaşlarımız öncelikle nelere dikkat etmelidirler?
  26. Kısmi aylık alanlar borçlanabilir mi?
  27. Avusturya’da prim iadesi var mıdır?
  28. Avusturya mevzuatına göre ölüm aylığı bağlanmaması durumunda toptan ödeme yapılır mı?
  29. Türkiye’de veya Avusturya’da geçen sigortalılık süreleri yeterli ise ayrı ayrı tam aylık bağlanabilir mi?
  30. Anlaşmaya göre aile yardımları (çocuk paraları) Avusturya tarafınca ödenmekte midir?
  31. Türkiye'deki muayene ve tedavilere ait masrafların Avusturya hastalık sandıklarınca ödenmesi ne şekilde olabilir?
  32. Avusturya’da çalışan sigortalıların Türkiye’deki aile bireylerinin sağlık yardımlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlamak için ne yapılmalıdır?
  33. Avusturya’dan aylık alıp Türkiye’de oturan aylık sahiplerinin aile bireylerinden hangileri bakmakla yükümlü olduğu kişilerdir?
  34. Avusturya’da çalışan sigortalılar Türkiye’de oturan aile bireylerinden hangileri sağlık yardımlarından yararlanabilir?
  35. Avusturya’da ikamet eden ve Avusturya mevzuatına göre sağlık yardımına hak kazanan bir kimsenin bağlı olduğu sigorta merciinin izniyle ülkemize gelmesi halinde sağlık yardımlarından ne şekilde yararlanır?
  36. Avusturya’dan Türkiye’ye geçici olarak gelen sigortalılar veya aile bireyleri hastalanmaları halinde ne yapmalıdır?
  37. Avusturya’da çalışan sigortalılar, Avusturya’da ikamet eden ve Avusturya’dan aylık alanlar ile bunların yanlarında ikamet eden aile fertlerinden geçici olarak ülkemize gelenlerin, hastalıkları halinde, kendilerine ne şekilde sağlık yardımı verilmektedir?
  38. Avusturya’da çalışmakta olan vatandaşlarımız ile beraberinde ikamet eden aile bireylerinden kimler sağlık yardımlarından yararlanmaktadır?
  39. Türkiye - Avusturya sosyal güvenlik sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı olanaklar nelerdir?
  40. Hollanda mevzuatına göre yaşlılık aylığı alma koşulları nelerdir?
  41. Hollanda’da çalışan Türk vatandaşlarımız öncelikle nelere dikkat etmelidirler?
  42. Hollanda mevzuatına göre dul ve yetim aylığı alma koşulları nelerdir?
  43. Türkiye - Hollanda sosyal güvenlik sözleşmesine göre hangi hizmetler birleştirilebilir?
  44. Hollanda’dan malullük aylığı alan bir işçimiz Türkiye’den de ayrıca emekli aylığı alabilir mi?
  45. Hollanda mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?
  46. Türkiye’de veya Hollanda’da geçen sigortalılık süreleri yeterli ise ayrı ayrı kısmi aylık bağlanabilir mi?
  47. Hollanda ve Türkiye’den aylık alan sigortalıların sağlık yardımları hangi ülke sigorta mercii tarafından karşılanır?
  48. Hollanda’da 1.1.2000 tarihi itibari ile uygulanacak olan ödenek ihracını kısıtlama yasasından Türkiye’de ikamet eden vatandaşlarımız etkilenecek midir?
  49. Hollanda’dan aylık alan kimselerden 1.1.2000 tarihinden itibaren halk sigortası primi kesilmemesi neticesinde Türkiye’de ikamet eden vatandaşlarımızda etkisi ne olacaktır?
  50. Hollanda sigorta Kurumu tarafından aile yardımları (çocuk paraları) kimler için ödenir?
  51. Türkiye'deki muayene ve tedavilere ait masrafların Hollanda hastalık sandıklarınca ödenmesi ne şekilde olabilir?
  52. Hollanda’da çalışan işçilerin Türkiye’deki aile bireylerinin sağlık yardımlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlamak için ne yapılmalıdır?
  53. Hollanda’da çalışan işçilerin Türkiye’de oturan aile bireylerinden hangileri sağlık yardımlarından yaralanabilirler?
  54. Sigortalı ve beraberindeki aile bireylerinin sigorta vak’ası meydana geldikten sonra (hastalandıktan sonra) bağlı oldukları hastalık sandığının izniyle Türkiye’ye gelmeleri halinde sağlık yardımlarından ne şekilde yararlanacaklardır?
  55. Hollanda’dan Türkiye’ye geçici olarak gelen sigortalılar veya aile bireylerinin hastalanmaları halinde ne yapılmalıdır?
  56. Hollanda’da çalışan sigortalılar ile yanlarında oturan aile bireyleri geçici olarak (gezme,tatil vb.) Türkiye’ye geldiklerinde kendilerine ne şekilde sağlık yardımı verilmektedir?
  57. Hollanda’da çalışmakta olan sigortalı ile beraberinde ikamet eden aile bireylerinden hangileri sağlık yardımlarından yararlanmaktadırlar?
  58. Türkiye - Hollanda sosyal güvenlik sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı olanaklar nelerdir?
  59. İsviçre mevzuatına göre yaşlılık aylığı alma koşulları nelerdir?
  60. İsviçre mevzuatına göre dul ve yetim aylığı alma koşulları nelerdir?
  61. İsviçre’de çalışan vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?
  62. İsviçre mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?
  63. Türkiye cumhuriyeti ile İsviçre cumhuriyeti arasındaki sosyal güvenlik sözleşmesi kimlere yardım yapılmasını sağlar?
  64. İsviçre’de geçirilen bir kaza veya meslek hastalığı sonucunda sigortalı ne gibi haklara sahiptir?
  65. Türkiye’de ve İsviçre’de geçen sigortalılık süreleri yeterli ise, ayrı ayrı tam aylık bağlanabilir mi?
  66. İsviçre’de emeklilik sigortası niteliğinde ikinci bir sigortalılık hakkı mevcut mudur?
  67. İsviçre sigortasınca bağlanan aylıklar sigortalı İsviçre’yi terk ettiğinde ödenir mi?
  68. İsviçre sigorta kurumundan aylık alan ve ülkemize kesin dönüş yapmak isteyen vatandaşlarımızın yapması gereken işlemler nelerdir?
  69. Türkiye’de geçen sigortalılık süreleri yeterli değil ise hizmet birleştirilmesi yapılarak kısmi aylık bağlanabilir mi?
  70. Türkiye - İsviçre sosyal güvenlik sözleşmesi prim transferine imkan tanımakta mıdır?
  71. İsviçre’den transfer edilen primlerin ilgililere iadesi mümkün müdür?
  72. İsviçre’de çocuk parası ödemesi işçinin Türkiye’de ikamet eden çocukları için de yapılır mı?
  73. İsviçre’de çalışmakta olan vatandaşlarımız ve yanlarında bulunan aile fertleri hastalık sigortası kapsamında ne şekilde yardım görürler?
  74. İsviçre’de iş kazası geçirerek yada meslek hastalığı nedeniyle tedavilerine devam edilmek üzere ülkemize gönderilen sigortalıların yapmaları gereken işlemler nelerdir?
  75. İsviçre sigorta kurumunca bağlanan maluliyet aylıklarında ilgilinin aile durumu dikkate alınır mı?
  76. Türkiye - İsviçre sosyal güvenlik sözleşmesine göre hangi hizmetler birleştirilebilir?
  77. İsviçre’yi terk eden vatandaşlarımız pansiyon kasa haklarından yararlanabilirler mi?
  78. Türkiye - İsviçre sosyal güvenlik sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı olanaklar nelerdir?
  79. Türkiye – Kanada sosyal güvenlik sözleşmesinin uygulama alanı ve getirdiği genel haklar nelerdir?
  80. Türkiye’de veya Kanada’da geçen sigortalılık süreleri yeterli ise ayrı ayrı tam aylık bağlanabilir mi?
  81. Türkiye’de veya Kanada’da geçen sigortalılık süreleri yeterli değil ise hizmet birleştirilmesi yapılarak kısmi aylık bağlanabilir mi?
  82. Türkiye - Kanada sosyal güvenlik sözleşmesine göre hangi hizmetler birleştirilebilir?
  83. Sosyal güvenlik konusunda sorununuz olduğunda veya bilgi almak istediğinizde nereye başvurulmalıdır?
  84. Birleşik Krallık mevzuatına göre yaşlılık aylığı alma koşulları nelerdir?
  85. Birleşik Krallık mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?
  86. Birleşik Krallık mevzuatına göre dul ve yetim aylığı alma koşulları nelerdir?
  87. Birleşik Krallık’da çalışmakta olan vatandaşlarımız ile beraberinde ikamet eden aile bireylerinden kimler sağlık yardımlarından yararlanmaktadır?
  88. Birleşik Krallık’da çalışan vatandaşlarımız ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri ülkemizde bulundukları sırada sağlık yardım hakları mevcut mudur?
  89. Birleşik Krallık’da çalışmakta olan sigortalılar ile yanlarında ikamet eden aile bireylerine hangi sağlık yardımları yapılmaktadır?
  90. Türkiye’de ve Birleşik Krallık’da geçen sigortalılık süreleri yeterli ise ayrı ayrı tam aylık bağlanabilir mi?
  91. Birleşik Krallık’ta aile yardımları (çocuk paraları) kimlere ödenir?
  92. Birleşik Krallık’da prim iadesi var mıdır?
  93. Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Krallık arasında sosyal güvenlik sözleşmesi kimlere yardım yapılmasını sağlar?
  94. Türkiye’de ve Birleşik Krallıkta geçen sigortalılık süreleri birleştirilebilir mi?
  95. Birleşik Krallık’da çalışan Türk sigortalılar öncelikle nelere dikkat etmelidirler?
  96. Belçika mevzuatına göre yaşlılık aylığı alma koşulları nelerdir?
  97. Belçika mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?
  98. Belçika mevzuatına göre dul ve yetim aylığı alma koşulları nelerdir?
  99. Belçika mevzuatına göre yetim aylığı hakkı var mıdır?
  100. Türkiye ve Belçika sosyal güvenlik sözleşmesine göre hangi hizmetler birleştirilebilir?
  101. Belçika’da çalışan vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?
  102. Belçika’da çalışan işçilerin Türkiye’de oturan aile bireylerinden hangileri sağlık yardımlarından yararlanabilir?
  103. Türkiye ve Belçika kurumlarınca hesaplanan sözleşme ve sözleşme harici aylıklarda tercih hakkı var mıdır?
  104. Belçika’da aile yardımları (çocuk paraları) kimler için ödenir?
  105. Belçika mevzuatına göre çocuk paralarının Türkiye’ye transferi mümkün müdür?
  106. Belçika’dan Türkiye’ye geçici olarak gelen sigortalılar veya aile bireylerinin hastalanmaları halinde ne yapılmalıdır?
  107. Belçika’da çalışan sigortalılar bağlı oldukları hastalık sandığının izniyle Türkiye’ye gelmeleri halinde sağlık yardımlarından ne şekilde yararlanacaklardır?
  108. Belçika’da kaza geçirip veya meslek hastalığına tutulup bir süre tedavi görmek üzere Türkiye’ye gönderilen sigortalı sağlık yardımını alabilmesi için ne yapmalıdır?
  109. Belçika’da çalışan işçilerin Türkiye’deki aile bireylerinin sağlık yardımlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlamak için ne yapılmalıdır?
  110. Belçika’dan geçici olarak ülkemize gelen sigortalılar ile yanlarında ikamet eden aile bireylerinin Türkiye'deki hastane masrafları Belçika hastalık sandıklarınca ödenir mi?
  111. Belçika’da çalışan sigortalılar ile yanlarında oturan aile bireyleri geçici olarak (gezme, tatil vb.) Türkiye’ye geldiklerinde kendilerine ne şekilde sağlık yardımı verilmektedir?
  112. Belçika’da çalışmakta olan vatandaşlarımız ile beraberinde ikamet eden aile bireylerinden kimler sağlık yardımlarından yararlanmaktadır?
  113. Belçika’da çalışırken ödenen primlerin iadesini talep etme hakkımız var mıdır?
  114. Türkiye - Belçika sosyal güvenlik sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı olanaklar nelerdir?
  115. Türkiye - Danimarka sosyal güvenlik sözleşmesine göre hangi hizmetler birleştirilebilir?
  116. Danimarka’da çalışan vatandaşlarımızın ülkemizde oturan aile fertleri ile sadece Danimarka’dan aylık alıp, ülkemizde oturan vatandaşlarımız ile aile fertlerinin sağlık yardım hakkı var mıdır?
  117. Türkiye’de veya Danimarka’da geçen sigortalılık süreleri yeterli değil ise hizmet birleştirilmesi yapılarak kısmi aylık bağlanabilir mi?
  118. Danimarka mevzuatına göre prim iadesi var mıdır?
  119. Danimarka’da aile yardımları (çocuk paraları) kimler için ödenir?
  120. Danimarka’da çalışan sigortalılar öncelikle nelere dikkat etmelidirler?
  121. Türkiye – Danimarka sosyal güvenlik sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı imkanlar nelerdir?
  122. İsveç mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?
  123. İsveç mevzuatına göre yaşlılık aylığı alma koşulları nelerdir?
  124. İsveç mevzuatına göre dul ve yetim aylığı alma koşulları nelerdir?
  125. Türkiye’de veya İsveç’te geçen sigortalılık süreleri yeterli ise ayrı ayrı tam aylık bağlanabilir mi?
  126. Türkiye - İsveç sosyal güvenlik sözleşmesine göre hangi hizmetler birleştirilebilir?
  127. İsveç’te aile yardımları (çocuk paraları) kimler için ödenir?
  128. Türkiye’de veya İsveç’te geçen sigortalılık süreleri yeterli değilse hizmet birleştirilmesi yapılarak kısmi aylık bağlanabilir mi?
  129. İsveç’te çalışan sigortalılar ile yanlarında ikamet eden aile bireylerine hangi sağlık yardımları yapılmaktadır?
  130. İsveç’te çalışmakta olan sigortalı ile beraberinde ikamet eden aile bireylerinden kimler sağlık yardımlarından yararlanmaktadır
  131. İsveç’te çalışan vatandaşlarımızın ülkemizde oturan aile fertleri ile sadece İsveç’ten aylık alıp, ülkemizde oturan vatandaşlarımız ile aile fertlerinin sağlık yardım hakkı var mıdır?
  132. İsveç mevzuatına göre isteğe bağlı sigorta primi ödenen hizmetler hizmet birleştirilmesinde dikkate alınır mı?
  133. İsveç’te çalışan vatandaşlarımızın Türk mevzuatına göre isteğe bağlı sigortaya prim ödeme imkanı var mıdır?
  134. İsveç mevzuatına göre prim iadesi var mıdır?
  135. Türkiye – İsveç sosyal güvenlik sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı imkanlar nelerdir?
  136. İsveç’te çalışan Türk sigortalılar öncelikle nelere dikkat etmelidirler?
  137. Türkiye ile Hırvatistan devleti arasında imzalanan sosyal güvenlik sözleşmesi
  138. K.K.T.C. mevzuatına göre yaşlılık aylığı alma koşulları nelerdir?
  139. K.K.T.C. mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?
  140. K.K.T.C. sosyal sigortalar yasasına göre dul ve yetim aylığı alma koşulları nelerdir?
  141. K.K.T.C.’deki sigortalı çalışmalar ile Türkiye’deki çalışmalar birleştirilebilir mi?
  142. K.K.T.C.’de çalışan işçilerin Türkiye’deki aile bireylerinden sağlık yardımlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlamak için ne yapılmalıdır?
  143. K.K.T.C.’de çalışmakta olan sigortalılar ile yanlarında ikamet eden aile bireylerine hangi sağlık yardımları yapılmaktadır?
  144. K.K.T.C.’den Türkiye’ye geçici olarak gelen sigortalılar veya aile bireylerinin hastalanmaları halinde ne yapılmalıdır?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com