Bağdat Caddesi'ne ilk kazma vuruldu
Kentsel dönüşüm süreci kapsamında Türkiye’deki riskli yapılar tespit edilmeye devam ediyor. 50 yıllık binaların bulunduğu Bağdat Caddesi’nde yapılan incelemelerde 100 bina için ise yenilenme raporu verildi.
50 yıllık binaların bulunduğu Bağdat Caddesi’nde 100 bina için yıkılabilir raporu verdi. Tektaş Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İnş. Yük. Mühendisi Hakan Çatalkaya, Bakanlıktan onay aldıklarını ve bu binaların yenilenmesi sürecinin başlatıldığını açıkladı.
Yeni binalarda problem yok
Kentsel dönüşüm sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendiren Hakan Çatalkaya, “Alanlarda yaptığımız çalışmalarda gördüğümüz üzere, 1999 yılında yaşanan deprem bir milat oldu. O tarihten sonra artık hazır betona dönüldü ve bir standart oluşturuldu. 2007 Deprem Yönetmeliğine uygun yeni yapılan binalarda bir problem yok; ama 1999 yılından önceki çoğu binalar riskli” dedi. Sadece binaların deprem risk raporu vermediklerini söyleyen Hakan Çatalkaya, “Bize başka talepler de geliyor. Bir departmanımız bina ortak karar protokolünü ve tüm süreç için hukuk danışmanlığını veriyor, bir departmanımız hak sahipleri adına bakanlık kredi ve kira yardımlarını çıkartıyor. Çözüm ortaklarımız ile de kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek binaların inşaatlarını yapıyoruz. Talep edildiği müddetçe; 12 Adımda Kentsel Dönüşüm ile hak sahiplerinin eski binalarını yeniliyoruz ve iskanlı tapularını veriyoruz ” dedi.
İstanbul’da 300 bin bina yenilenebilir
Sadece İstanbul’da 200 bin binanın yenileneceğinin öngörüldüğünü ifade eden Hakan Çatalkaya, “İstanbul’daki yapıların durumu tahmin edildiğinden de kötü. Ben bu sayının 300 binlere yaklaşacağını düşünüyorum” dedi. Binaların tek tek dönüştürülmesindense alansal olarak dönüştürülmesinin daha sağlık olacağını söyleyen, Çatalkaya alan olarak başvurulduğunda devletten ek imar da aldıklarını belirtti.
TOKİ’ yi, Belediye’ yi beklemeden eski binalarınızı yenileyebilirsiniz
Hakan Çatalkaya, “Bina, işyeri, site, yapı adası yada bir bölgenin kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi için bina ortak kararı olmadan kat maliklerinden sadece birinin tapu ile kendilerine başvurması yeterlidir” dedi. Kentsel Dönüşüm kapsamında; Devleti, TOKİ’ yi, Belediye’ yi beklemeden ve başka alanlara kaydırılma korkusu yaşamadan hak sahipleri kendi binalarını bakanlık kredisi kullanarak ( 2 yıl ödemesiz 120 ay vade) yeniden inşaa edebilirler. MİLLİYET
Etiketler: Bağdat Caddesi, kentsel dönüşüm, TOKİ, tapu, sadece, Bağdat, deprem, Türkiye, Gerekli, İstanbul, sözleşme, Bağdat Caddesi,
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
- Malul ve Engelli Emeklilik
- Muayene Katılım Payı Nedir?
- Sosyal Güvence Blog
- Çalışan Çocukların Sigortalılığı
- Cenaze Ödeneği Müracaatı
- Sağlık Hizmetlerinde İlave Ücret
- emeklilikhaber.com Blog
- Emekli ve Yaşlı Haber
- Kayıtdışı İstihdam
- Malul Çocuğu Bulunan Kadın Sigortalıların Emekliliği
- İş Hayatı Blog
- Diyaliz Tedavisi
- Erkek Emeklilik
- Yurtdışı Emeklilik
- Esnaf Haber
- SGK Form ve Dilekçeler
- İşçi Haber
- Çıraklık Sigortası
- Çalışan Emeklilik
- özel alışveriş fırsatları
- Emekli Aylıklarına Yapılan Artışlar
- Yaşlılık Aylığı Şartları
- Tüp Bebek Tedavisi
- Emeklilikten Sonra Tekrar Çalışma
- Ev Hemodiyalizi
- İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri
- Memur Haber
- Kadın Emeklilik
- Hemodiyaliz Tedavileri
- Sosyal Sigortalar
- Ölüm Aylığı Şartları
- Çalışmaya Başlamadan Önce Malul Olanların Emekliliği
- Periton Diyaliz Tedavisi
- İsteğe Bağlı Sigortalılık
- Kıdem Tazminatı Haber
- Yeni SGK Haberleri