Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Kasım 2012 Cumartesi

ABD’nin hangi skandal teklifini Türkiye reddetti?

ABD’nin skandal teklifine ret

ABD’nin skandal teklifine ret
ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, geçen ay yaptığı Türkiye ziyaretinde skandal bir istekte bulundu.


 Napolitano, Türkiye’den ABD’ye uçacak yolcuların PNR bilgilerini istedi. Türkiye bu isteği reddetti.

ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano’nun geçen ay Ankara’ya yaptığı ziyarette ilginç bir talepte bulunduğu ortaya çıktı.

Napolitano'nun Türkiye'den Amerika'ya uçan yolcuların PNR kayıtlarını istediği belirtildi. 11 Eylül'de yolcu uçaklarıyla düzenlenen intihar saldırılarından sonra Amerika'da kurulan İç Güvenlik Bakanlığı'nın "bir numaralı" ismi Napolitano'nun 11 Ekim'de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'la yaptığı özel görüşmenin detayları belli oldu.

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin de katıldığı görüşmelerde Janet Napolitano'nun üzerinde ısrarla durduğu bir öneriye Türkiye "olumlu" yaklaşmadı. Napolitano'nun Şahin'le makamında yaptığı görüşmede, "Türkiye'den ABD'ye yapılan uçak seferlerinde yolcuların PNR kayıtlarını karşılıklı olarak paylaşmak için anlaşma yapalım" teklifinde bulunduğu öğrenildi.

BAKANLIKTA KAYITLAR YOK

ABD'li Bakan'ın "siber" güvenlik konusundaki işbirliği önerisine olumlu yanıt verilirken yolcu kayıt bilgilerinin karşılıklı paylaşılmasına sıcak bakılmadı. İçişleri Bakanı Şahin'in, "Yolcuların PNR kayıtları bizim elimizde yok. Bu kayıtlar THY ile özel havayolu şirketlerinde mevcut. Bakanlık olarak yurtdışına çıkacak kişilerin sadece pasaport ve vize kontrollerini yapıyoruz" dediği öğrenildi.

ABD'nin AB üyesi ülkelerle 'PNR' bilgilerinin karşılıklı paylaşımı konusunda anlaşma yaptığı ifade edildi. PNR kayıtlarında; yolcuların adı-soyadı, TC kimlik numarası, uyruğu, elektronik bileti hangi acenteden aldığı, ödemeyi nasıl yaptığı, koltuk numarası ile birlikte her türlü bilgi bulunuyor.

Amerika İç Güvenlik Bakanlığı'nın ülkelerine uçakla seyahat edecek yolcuların PNR kayıtlarını önceden temin ederek bu kişileri Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA), Federal Soruşturma Bürosu (FBI), DEA ile İnterpol kayıtlarının yer aldığı veri bankasında sorguladığı bildirildi. Yapılan sorgulamada ABD için sakıncalı görülen kişiler uçağa binmeden engelleniyor.


Etiketler: haber, haberler, skandal, teklif, abd, ABD, THY, Ankara, sadece, Amerika, Türkiye, pasaport, 11 Eylül, İnterpol, TC kimlik, iç güvenlik, Beşir Atalay, kimlik numarası, TC Kimlik Numarası, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com