Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Ekim 2012 Cumartesi

Yeni TÜSİAD Başkanı kim olacak? - 2013-2015 Dönemi

Konu ‘Konsey’ öncesi bağlandı, ‘Başkanlar’ jet hızıyla onayladı


TÜSİAD’da patronlar ‘Ocak 2013’ seçimleri için tek adayda uzlaştı.

Bu isim Bursa, Karacabeyli işadamı Muharrem Yılmaz



Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) yeni Başkanı Sütaş’ın sahibi Muharrem Yılmaz oluyor. Yılmaz’ın adaylığının dün yapılan Başkanlar Konseyi öncesinde kesinleştiği, üyeler arasındaki geniş istişare sonucunda tek aday olarak gösterilmesine ortak mutabakatla karar verildiği öğrenildi. Bu sürecin ardından Muharrem Yılmaz’ın adaylığı dünkü Başkanlar Konseyi tarafından da kısa süre içinde son onayı aldı ve kurumun geleneklerine uygun olarak TÜSİAD Ocak 2013’te tek adayla başkanlık seçimine gidiyor.

Önerme yönünde karar çıktı

TÜSİAD’ın dünkü açıklamasında, derneğin yeni yönetim kurulunun 17 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilecek genel kurul toplantısında belirleneceği belirtilerek şöyle denildi: “Başkanlar Konseyi bugün yaptığı toplantıda TÜSİAD teamüllerine uygun olarak TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Yılmaz’ı, Genel Kurul’a 2013-2015 Dönemi Yönetim Kurulu Başkan adayı olarak önerme yönünde bir karar almıştır.”


DOĞUYA YATIRIM YAPACAK

İş dünyasının faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957’de Bursa’da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz’ın kurduğu Sütaş’ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989’da şirketin genel müdürü oldu. Yılmaz, babası Sadık Yılmaz’ın 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.
Muharrem Yılmaz, iş dünyası örgütlerinde oldukça faal bir isim.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu ve SETBİR gibi kuruluşlarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. TÜSİAD’da Bölgesel Gelişme ve İş Dünyası Kuruluşları ile İlişkiler Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.

6. bölgede yer bakıyor

Yılmaz, Karacabey ve Aksaray’daki yatırımı sonrası 6. Bölge’de yer alan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni bir tesis kurmayı hedefliyor. Arazi seçiminde Bingöl-Muş civarında birkaç alternatifin öne çıktığı belirtiliyor. Yılmaz son yatırımını ise Sütaş Entegre tesisi adıyla Aksaray’da gerçekleştirdi.

Ümit Boyner’in son 12 haftası

Geçen ocak ayındaki genel kurulda TÜSİAD Başkanlar Konseyi’nin, “Bir yıl daha devam” teklifini kabul eden Ümit Boyner’in, görev süresi 2013 yılının ocak ayında sona erecek. Boyner, başkanlık koltuğuna 2010-2011 dönemiyle birlikte oturmuştu.
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, zaman zaman yaptığı çıkışlarla hükümet ve siyasetçilerle karşı karşıya gelen bir isim olurken, Ocak 2013’te başkanlık koltuğuna oturacak Muharrem Yılmaz’ın ekonomi, siyaset ve güncel konulardaki tutumu merak konusu.

Bursa’nın vergi şampiyonu

* Sütaş’ın 2011 yılı cirosu 1.4 milyar TL’yi aşıyor.
* İSO 500’e göre Türkiye’nin en büyük 67. şirketi.
* Grupta 3.100’ü aşkın çalışan bulunuyor.
* Karacabey (1.200) ve Aksaray tesislerinde (1300) günlük 2.500 ton süt işliyor.
* Grubun sahibi Muharrem Yılmaz, 3.63 milyon TL vergi ile  bu yıl Bursa’nın vergi rekortmeni oldu.
* Sütaş’ın patronu Türkiye vergi rekortmenleri listesinde de 46’ıncı sırada yer alıyor.

TÜSİAD’da başkanlar

1. Feyyaz Berker
2. Ali Koçman
3. Şahap Kocatopçu
4. Sakıp Sabancı
5. Ömer Dİnçkök
6. Cem Boyner
7. Bülent Eczacıbaşı
8. Halİs Komİlİ
9. Muharrem Kayhan
10. Erkut Yücaoğlu
11. Tuncay Özİlhan
12. Ömer Sabancı
13. Arzuhan Doğan Yalçındağ
14. Ümİt Boyner

Etiketler: haber, haberler, İSO, 2011, 2010, 2013, Sütaş, Bursa, Tuncay, Boyner, Bingöl, Avrupa, TÜSİAD, Uludağ, Türkiye, Aksaray, Anadolu, Güneydoğu, Eczacıbaşı, Galatasaray, Sakıp Sabancı, Tuncay Özilhan, vergi rekortmeni, Güneydoğu Anadolu, Bülent Eczacıbaşı, Galatasaray Lisesi, Uludağ Üniversitesi, Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner,

EYLEM TÜRK - MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com