Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Ekim 2012 Salı

Yaş haddinden daha erken emeklilik

Yaş haddinden daha erken emekli olabilirsiniz

Soru: 10 Aralık 1957 doğumluyum. 1 Ekim 1997 işe giriş tarihim. Ne zaman emekli olabilirim? Bu konu hakkında bana bilgi vermenizi rica ediyorum.

Çiçek SEKİN

Cevap: Sorunuzu bayan okurumuz olduğunuz varsayımına göre cevaplandırıyoruz. İki şekilde emekli olabilirsiniz. 1) 20 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabi olarak. Bu seçenekte, toplam 5975 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 20 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 1 Ekim 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.
2) 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak. Bu seçenek de ise, 3600 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 10 Aralık 2015 tarihinde yaş haddinden emekli olmanızda mümkün. Daha az primle daha erken emekli olacağınızdan bu seçenek avantajlı.
 
Ekrem SARISU - POSTA

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

İş arkadaşlarınızın önemli SGK gelişmelerinden 
haberdar olmaları için web sitemizi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

3600 Günden Emeklilik


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com