Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Ekim 2012 Salı

Taksim'den sonra sıra HANGİ semtlere gelecek? - YENİ MEYDAN DÜZENLEMESİ!

Taksim'den sonra sıra bu iki semtte

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı Düzenleme Projesi'nin devamında yapılacakları açıkladı. Topbaş, Beşiktaş ve Aksaray meydanlarıyla ilgili düzenlemelerin yapılacağını da duyurdu.


- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı’nda Tarlabaşı’ndan Osmanbey’e dönen ve trafiğin en yoğun olduğu caddenin yer altına alınması projesini Koruma Kurulu’nun onayladığını ve ihalesini yaptıklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Emirgan Köşkü’nde İstanbul’daki Başkonsoloslarla bir araya gelen Topbaş, burada yaptığı açıklamada, Taksim, Beşiktaş, Aksaray ve Beyazıt meydanlarını çevreye zarar vermeden yenileyeceklerini bildirdi.

Taksim Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi için çok ciddi incelemeler yaptıklarını ve Taksim’in bir geçiş noktası olarak kullanıldığını aktaran Topbaş, şunları kaydetti:


”Taksim bir geçiş noktası, insanların bir yaşam noktası değil. Bu bakıma oradaki yeni düzenleme kapsamında otobüs duraklarını kaldıracağız. Taksim Meydanı’nda Tarlabaşı’ndan Osmanbey’e dönen, trafiğin en yoğun olduğu caddenin trafiğini yer altına almamız gerektiğini gördük. Böylece oteller bölgesi olan Talimhane ile Taksim Meydanı’nı yaya trafiği açısından bütünleştirmiş olacağız. Taksim Meydanı’nda Tarlabaşı’ndan Osmanbey’e dönen ve trafiğin en yoğun olduğu caddenin yer altına alınması projesini Koruma Kurulu onayladı, ihalesini de yaptık. Bu ilk etabı Koruma Kurulu onaylamış oldu. Müteahhit hemen başlayabilir. Trafiğin yoğun olduğu bu bölgedeki çalışmayı 1 yıla varmadan ve insanları rahatsız etmeden bu çalışmayı bitirmek zorundayız. Gece gündüz demeden, en kısa zamanda bitireceğiz.”

”Gümüşsuyu’ndan gelen yer altına alınıp AKM’nin önünden Taşkışla’ya doğru alttan geçmesi şeklindeki altgeçite itirazlar var. Bizim de tereddütlerimiz var ve hala üzerinde çalışıyoruz. Altgeçit yapılırsa ortaya büyük yarıklar çıkacak” diyen Topbaş, ”Sıraselviler Caddesi’ni yayalaştırabilir miyiz? diye düşündük. Oradaki trafiğin yer altına alınması çok uygun olmuyor. Bu caddeyi yayalaştırarak meydanla bütünleştireceğiz. Gezi Parkı’nda yapılacak Taksim Kışlası bir kültür ve sanat merkezi olacak. Altında çepeçevre kafelerin olduğu, yaşanan bir meydan olacak. Yeni meydan ile Gezi Parkı da proje kapsamında yeniden ağaçlandırılacak. Kuru meydan istemiyoruz” ifadelerini kullandı.


AKSARAY, BEYAZIT VE BEŞİKTAŞ’A YENİ MEYDAN DÜZENLEMESİ

Aksaray Meydanı’nın meydan konseptine uygun olduğunu söyleyen Kadir Topbaş, "Çok önemsediğimiz meydan konseptine uygun olabilecek yerlerden biri de Aksaray Meydanı. Orada gördüğünüz iki tane viyadük var. O viyadükler deprem riski de taşıyor. Onların kaldırılıp 64 bin metrekarelik bir meydan oluşturulması için Meclisimiz buna onay verdi. Burada proje detay çalışmaları yapılıyor. Beyazıt Meydanı da aynı şekilde. Beşiktaş Meydanıyla ilgili trafiğin yer altına alınması çalışmalarını tamamladık. Birinci etabını Koruma Kurulu onayladı. Bunun kentsel tasarım çalışmaları sürmekte " dedi.


Etiketler: topbaş, taksim, belediye, tarlabaşı, aksaray, beşiktaş, AKM, sanat, Proje, Detay, deprem, Taksim, Aksaray, Tasarım, olmuyor, Beyazıt, internet, İstanbul, Beşiktaş, Tarlabaşı, Gece Gündüz, Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi,

MİLLİYET



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com