Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Ekim 2012 Salı

Doğalgaz zammında inanılmaz oran! - ŞOK ARTIŞ

Doğalgazda yıllık zam  yüzde 48’i geçtiDoğalgazda yıllık zam yüzde 48’i geçti


Doğalgaza yapılan yüzde 9.8 zam oranıyla, son bir yıl içinde tüketiciye yansıyan toplam zam yüzde 48’i buldu. Doğalgazın ardından elektrik fiyatı da yüzde 9.8 arttı

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!


Doğalgaza yapılan yüzde 9.8 oranındaki son zam ile geçen bir yıllık periyotta doğalgaza gelen toplam zam yüzde 48.9’a ulaştı. Reel sektörü fiyat ayarlamalarına zorlayan doğalgaz zammı, ücretleri de eritecek. Zammın bir başka yansıması da enflasyona yapacağı yükseltici etki olacak. Öte yandan, elektrik fiyatları da konutlarda yüzde 9.81, ticarethanelerde yüzde 8.06 arttı.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, uluslararası petrol fiyatlarındaki yükselmelere bağlı olarak doğalgaz maliyetlerindeki artışlar nedeniyle gaz satış fiyatlarında düzenleme yapıldığı belirtildi. Doğalgaza yapılan son zamla, 1 Ekim 2011-1 Ekim 2012 arasında tüketiciye yansıyan toplam zam yüzde 48.9 oldu. En son 1 Nisan 2012’de doğalgaza yüzde 18.7 zam yapılmıştı. Ekim 2011’de doğalgaza yüzde 14.3 zam gelmişti. Zamlar üst üste binince 1 yılda toplam zam yüzde 48.9’u buldu.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

Zamlar ücretleri eritti
Doğalgaz zammı, 2012’nin geride kalan 9 ayı içinde de toplam yüzde 29.3 oldu.
Doğalgaz zammı reel sektöre doğrudan yansıyacak. Başta gıda olmak üzere pek çok sektör zamdan etkilenecek ve nihai tüketiciye bunuyansıtacak. Doğalgaz zammı reel sektörün yanı sıra ücretliyi de vurdu. 2012 için yüzde 4+4 olarak belirlenen memur zamları, doğalgaz zammının altında kaldı. Doğalgaz zammı, asgari ücrete 2012’nin ilk 6 ayı için yüzde 5.91, ikinci 6 ayı için yüzde 6,09 olmak üzere toplam yüzde yapılan 12.37’lik zammı da açık ara geride bıraktı.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

Enflasyon hedefine darbe
Merkez Bankası, nisan ayında doğalgaz ve elektrik zamlarının tüketici fiyatlarına doğrudan yansımasının 0.5 puan olacağını belirtmişti. Son zamla birlikte enflasyon baskısının artması bekleniyor. Doğalgaza yapılan zam, elektrik üreten santrallerin yarısının doğalgazla çalışması nedeniyle elektriğe de yansıyor. İki enerji kaleminde de artış, enflasyonu tetikleyici bir unsur olarak öne çıkıyor. Yılsonunda enlasyon beklentisinde revizyona gidilecek.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

‘Son 2 zam enflasyonu 0.43 puan etkiler’
EFG İstanbul Başekonomisti Haluk Bürümcekçi, elektriğin enflasyonda ağırlığının yüzde 3.1, doğalgazın ise yüzde 1.32 olduğunu belirterek, “Bu iki kalemdeki zammın enflasyona toplam etkisi ise 0.43 puan civarında” dedi. ÖTV artışlarında otomotivdeki vergi artışlarının tüketiciye yansıtılması halinde enflasyonu 0.5 puan, bu artışları üstlenmeleri halinde ise 0.4 puan yukarı taşıyacağını söyleyen Bürümcekçi, “Hem ÖTV artışları hem de doğalgaz ve elektrik zamlarını dikkate aldığımızda enflasyonu toplamda 0.9 puan yukarı taşır” diye konuştu.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

‘Gıda ürünlerine de zam bekleniyor’
ÖTV artışları, elektrik ve doğalgaz zamlarının toplamda yılsonu enflasyonuna yaklaşık 1 puanlık katkısı olacağını söyleyen Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç şöyle dedi: “Eylül enflasyon verisi beklentimiz yüzde 1.1. Buna göre 2012 beklentimizi revize edeceğiz. Çeşitli gıda ürünlerine zam gelebilir. Sigaraya ise yılbaşında zam gelmesi olası. Bu durumda Mart-Nisan 2013 aylarında tutturulması beklenen yüzde 5 seviyesindeki resmi enflasyon hedefinin tutması da beklenmemeli.”

MİTHAT YURDAKUL - MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com