Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Emekli olmak için daha ne kadar çalışması gerekiyor?


Teyzeniz 3.5 yıl sigortalı çalışarak emekli olabilir

Soru: Teyzem 1975 de PTT de çalışmaya başlamış ve 1982 de ayrılmış. Emekli Sandığı mensubuydu. Emekli olmadan ayrılmıştı. Emekli olmak için daha ne kadar çalışması gerekiyor. SSK’lı olarak mı çalışması lazım?

Işık SEYRAN

Cevap: Teyzeniz sigortalı çalışarak 1260 gün(3.5 yıl) prim ödemesi halinde, SSK şartlarıyla emekli olma hakkı elde eder. 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle 18 yıldan fazla sigortalılık süresi olduğundan, yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olur. 6.5 yıl memuriyet süresi varsa(sorunuzdan olduğu anlaşılıyor), primini 1260 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com