Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Haziran 2012 Pazartesi

SGK primi ödenmeyen geçmiş yıllardaki boş günleri şimdi borçlanarak kazanmak mümkün mü?

Borçlanılarak geçmiş günler kazanılamıyor

Soru: 8 Mayıs 1960 doğumluyum. Lise dönemim de 1977-1978-1979 yıllarının yaz aylarında üçer SSK’lı olarak çalıştım. Bu boşluğu doldurmak için, ne kadar prim ödeme yapmam gerekiyor? Bir gün için ödenecek bedel o tarihlere göre mi? Yoksa bugünkü tarihe göre mi belirleniyor? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Toplam 9 ay çalışmam var.
Y.AKIN


Cevap: Geçmişteki primi ödenmeyen boş günleri borçlanarak kazanmak mümkün değil. Maalesef 1977-1979 arasındaki boş günleri ve 1979’dan bugüne kadar olan prim ödenmeyen günleri borçlanma yoluyla, toplu para ödeyerek kazanamazsınız. Varsa, askerlik ve yurtdışı çalışma sürenizi borçlanmanız mümkün.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com