Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2012 Cumartesi

Kimler emlak vergisi vermeyeceği gibi ödediklerini de geri alabilir?

Eşiniz emlak vergisi vermeyeceği gibi ödediklerini de geri alabilir

Soru: Emekli Devlet memuruyum. Kendime ait bir yazlığım ve eşimle ortak bir evimiz var. Ben her ikisi içinde emlak vergisini ödüyorum. Eşimde de yarım hissesi için emlak vergisi ödüyor. Eşimde SSK emeklisi. Başka mal varlığımız yok. Emlak vergi ödememem gerektiğini söyleyende var. Emlak vergisi ödeyip, ödemeyeceğim hususunda aydın aydınlatırsanız sevinirim.
Gülseren ÇÖL

Cevap: Türkiye sınırları içinde brüt alanı 200 m2’yi aşmayan tek meskene sahip olan ve emekli aylığından başka geliri olmayan emekliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, özürlüler ve hiçbir geliri olmayanların emlak vergisi oranı Bakanlar Kurulunca sıfıra indirildiğinden, Emlak Vergisi ödemiyorlar. Emekli olan eşinizin emekli aylığından başka geliri yoksa hissedarı olduğu daire için emlak vergisi ödemez. Bunun için yapması gereken, sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanmak için, “ Tek Meskeni Olan Emeklilere, Dul ve Yetimlere Ait Form” u doldurarak bağlı olduğu belediye vergi dairesine başvurması yeterli olacaktır. Ayrıca eşiniz zamanaşımı süresi olan geçmiş 5 yılda ödediği emlak vergisini düzeltme yoluyla iadesini talep ederek, geri alması da mümkün. Bunun içinde, Belediye Başkanlığına bir düzeltme dilekçesi yazması yeterli olacaktır. Siz ise; Türkiye sınırları içinde hisselide olsa birden fazla daireniz olduğundan, her iki daireniz için emlak vergisi ödemeniz gerekiyor.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com