Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Haziran 2012 Cuma

Eğer emekli olursam emekli ikramiyesini aylık bağlanmasını beklemeden alabilir miyim


Memuriyetten emekli ikramiyesi alarak aylıksız ayrılamazsınız

Soru: 1 Ocak 1969 doğumluyum. TSK da çalışan bayan bir uzman memurum. 1990- 1992 yılları arasında SSK dan 763 gün prim ödemem mevcut. 1992 Ağustos ayında TSK bünyesinde çalışmaya başladım. Emekliliğimi ne zaman hak edeceğim? Eğer emekli olursam emekli ikramiyesini aylık bağlanmasını beklemeden alabilir miyim? Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Aygül AKSOY
Cevap: Emekli olmak için; 20 tam yıl fiili hizmet süresi ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Fiili hizmet süresi şartını sağlamış olduğunuzdan, 49 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2018 tarihinde emekli olabilirsiniz. Fiili hizmet sürenizi doldurduğunuzdan isterseniz işinizden ayrılıp, emekli aylığı bağlanacağı tarihi çalışmadan evinizde oturarak bekleyebilirsiniz. Fakat bu durumda emekli ikramiyenizi de, emekli aylığınızın bağlanacağı 1 Ocak 2018 tarihinde alabilirsiniz. Maalesef işten emekli ikramiyenizi alarak ayrılamazsınız.

Ekrem SARISU - POSTA


Özel Sağlık Sigortası

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com