Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Nisan 2012 Çarşamba

Kadınlara yeni bir yasa çıkma durumu var mı?

Sistem azda olsa emekli aylığında düşmeye yol açıyor

Soru: 6 Mayıs 1973 doğumluyum. 15 Nisan 1991 tarihinde sigortam başladı. Şuan 6,140 ödenmiş prim günüm bulunmaktadır. Halen sigortalı olarak çalışmaktayım. Ne zaman emekli olabilirim? Kadınlara yeni bir yasa çıkma düşüncesi var mı?(prim günü dolup da emeklilik yaşını bekleyenler için). Emekli yaşım dolana kadar çalışmamın bana ne gibi katkı sağlar? Veya ileride bana bir sıkıntı verir mi?


Binnur EZMEZ

Cevap: Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 47 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemseniz de, 47 yaşınızı dolduracağınız 6 Mayıs 2020 de emekli olabilirsiniz.
Primi doldurup yaşı bekleyenlerin erken emekli edilmesine ilişkin bir yasa çalışması yok. 1999’dan bugüne kadar sosyal güvenlik kanunlarında yapılan değişikliklere bakıldığında, bu tür bir yasanın çıkmayacağı söylenebilir. Emekli olana kadar, prim ödemenizin emekli aylığınıza faydası veya zararı üstünden prim ödediğiniz kazanç tutarına bağlı. Prime esas kazanç tutarının üst sınırından(bugün için 5.762.25 TL’dir) veya bu tutara yakın bir tutar üstünden prim ödüyorsanız, emekli olana kadar prim ödemeniz emekli aylığınız artıracağından yararlı. Ancak, prime esas kazanç tutarının alt sınırından(bugün için 886.50 TL’dir) prim ödeme yerine ödememe daha iyi. Çünkü, yeni sistem azda olsa emekli aylığında düşmeye yol açıyor.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com