Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Nisan 2012 Çarşamba

Aylık bağlatmak için bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğüne yazılı olarak başvurma hk.

Babası Emekli Sandığı mensubu ise halanız yetim aylığı alabilir

Soru: Halam SSK'dan emekli. Kendisi dul. Babası 2004 yılında vefat etti. Halam babasının emekli maaşından yararlanmak istiyor. Emekli ve dul olduğu halde babasının emekli maaşından yararlanabilir mi? Yararlanabilirse yapması gereken resmi işlemler nedir? Konuyla ilgili cevabınızı bekliyoruz.


Simge AY

Cevap: Halanızın yetim aylığı alıp alamayacağı, babasının tabi olduğu sosyal güvenlik kurumuna göre değişiyor. Halanızın babasının hangi kurumdan emekli olduğunu bildirmemişsiniz. Halanızın babası Emekli Sandığı mensubu ise, yetim aylığı bağlatabilir. Ancak, SSK veya Bağ-Kur emeklisi ise bağlatamaz. Aylık bağlatmak için bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğüne yazılı olarak başvurmanız gerekiyor.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com