Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Nisan 2012 Pazartesi

Herhangi bir ceza ile karşılaşır mıyız?

Fiili durum esastır, ceza yemezsiniz

Soru: Sadettin Bey, işletmemiz SGK'dan dosya açtı ve işyeri bildirgesinde işçi sayısı olarak 5 işçi diye belirttik. Fakat bu 5 işçiden hiçbiri işe başlamadı ve işe gelmediler. Bu durumda, işyeri bildirgesinde 5 işçi çalıştırmaya başlayacağız dememize rağmen bu 5 işçinin girişinin yapılmamış olmasından dolayı herhangi bir ceza ile karşılaşır mıyız? İşçiler işe başlamadılar diye sorumluluğumuz olur mu? Melek A.


Cevap: Melek Hanım, işyeri bildirgesinde belirtilen işçi sayısı kesin olmayıp tahmini rakamı ifade eder. İlk defa sigortalı çalıştıracak olan işveren, işe başlatmayı düşündüğü işçileri sayısal olarak işyeri bildirgesinde ifade eder. Herhangi bir sebeple bu işçilerden bazıları veya tamamı işe başlamamış olabilir. Normalde sigortalıların işe başladıkları günden bir önceki gün işe giriş bildirgeleri verilmesi gerekir. Fakat ilk defa işçi çalıştıracak işverenlere kolaylık olsun diye işyeri bildirgesinde belirtilen sayıdaki işçi için bir aylık bildirim süresi tanınır. Bu bir aylık sürede işçiler işe başlamadı diye herhangi bir yaptırım uygulanmaz.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com