Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Nisan 2012 Pazartesi

Eğer böyle bir hakkım varsa nereye ne şekilde başvurmalıyım?

Borçlanma, avantajlı memurluk sağlamıyor

Soru: Sadettin Bey, ben bir polis memuruyum, 2009'da memuriyete başladım. Yani sosyal güvenlik açısından 5510 Sayılı Kanun'a tabiyim. Askerlikte geçirdiğim günlerimi ve SSK'lı günlerimi hizmet birleştirmesi yapsam memuriyete başlama tarihim geriye çekilir mi? Yani bu sayede 5434 Sayılı Kanun'a tabi olabilir miyim? Eğer böyle bir hakkım varsa nereye ne şekilde başvurmalıyım?
H. Akut

Cevap: Değerli okurum, 1 Ekim 2008'den sonra ilk defa memur olanlar sosyal güvenlik açısından 5510 Sayılı Kanun'a, bu tarihten önce memur olanlarsa 5434 Sayılı Kanun'a tabiler. Daha önce de yazdığımız gibi sosyal güvenlik reformuyla birlikte kamuda iştirakçi memur-sigortalı memur ayırımı başladı. Eğer 1 Ekim 2008'den önce memuriyet göreviniz yoksa bu tarihten önceki askerliği borçlanmanız veya SSK hizmetlerinizi birleştirmeniz 5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu'na tabi olmanızı sağlamaz. Evet, borçlanma ve hizmet birleştirmesiyle memuriyet başlangıcınız geriye gider fakat yine sosyal güvenlik açısından 5510 Sayılı Kanun'a tabi olursunuz. Zira 5510 Sayılı Kanun'un Geçici 7. Maddesi sizin durumunuzda olanların borçlanarak eski kanuna tabi olmalarının önünü kesiyor.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com