Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Mart 2012 Perşembe

2011 yılında elde ettiğim konu kira gelirinden oğlumun kirada oturduğu ev için ödediğim kirayı indirebilir miyim?

Oğlumun evi için ödediğim kirayı kira gelirimden indirebilir miyim?


BİRİNDE kendi oturduğum, diğeri kirada iki adet konutum var. Kiradaki konutumda oğlum otursaydı, kira geliri beyan etmeyecektim. Söz konusu konut oğlumun işyerine uzak olduğu için, kendisi işyerine yakın bir konutta kirada oturuyor. Aldığım kira geliri ile oğlumun kirasını ödüyorum. 2011 yılında elde ettiğim konu kira gelirinden oğlumun kirada oturduğu ev için ödediğim kirayı indirebilir miyim?

Gelir Vergisi Kanununa göre, konutlarını oğlu, kızı, torunu, kardeşi, annesi, babası, büyük annesi ve büyük babasının kullanımları için bedelsiz olarak tahsis edenler için emsal kira bedeli uygulaması yapılmıyor. Evet, oğlunuz evinizde oturuyor olsaydı, emsal kira bedeli üzerinden kira geliri beyan etmeyecektiniz.

Ancak yasa, sahibi olduğu konutu kiraya verenlerin kira ile oturdukları konutun kira bedelinin kira gelirinden indirilmesine müsaade ediyor. Bu nedenle de oğlunuzun oturduğu ev için ödediğiniz kira bedelini kira gelirinizden indiremezsiniz.

Metin TAŞ & Sezgin ÖZCAN - AKŞAM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com