Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Şubat 2012 Pazartesi

Emeklilik için ne kadar süre ödeme yapmam gerek?

Bağ-Kur prim borcunu ödemeden SSK’dan da emekli olamazsınız

Soru: 15 Eylül 1996 tarihinde Bağ-Kura girişim var. 2011 de emekliliğimin dolduğunu öğrendim. Ancak, eşimden aylık aldığım ve borcum olduğu için emekli olamadım. SSK’ya geçiş yaptım. Farklı kurumlardan emekli olduğum zaman maaş alma olanağım için. Şimdi sigortalıyım. Ne kadar süre ödeme yapmam gerek? Ne zaman emekli olabilirim?


Saadet DEMİRCİ

Cevap: Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz. Eşinizden dolayı dul aylığı almanızın Bağ-Kurdan emekli olmanıza mani bir durumu yok. Prim borcunuz olduğu için emekli olamamışsınızdır. Ancak, Bağ-Kura olan prim borcunuzu ödemedikten sonra SSK dan da emekli olamazsınız. Şayet 56 yaşınızı dolduruyorsanız, Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için aranan 15 tam yıl prim ödeme şartını da sağladığınızdan prim borcunuzu ödeyerek Bağ-Kurdan emekli olmanız en akıllı çözüm. Bağ-Kurdan emeklilik hakkı elde etmişken başka kurumdan emekli olmaya çalışmanız anlamsız. Çünkü, prim borcunu ödemedikten sonra SSK dan da emekli olamazsınız.

Fakat, şartları dikkate almadan SSK dan emekli olmak istiyorsanız, SSK şartlarıyla emekli olmak için sigortalı çalışarak en az 1260 gün prim ödemeniz gerekir. 1260 gün prim ödediğinizde emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 1260 günden sonra prim ödemeseniz de, 20 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 15 Eylül 2016 tarihinde emekli olabilirsiniz. Ayrıca, sigortalı çalışarak ödediğiniz primi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte 58 yaşınızı dolduruyorsanız, bu tarihte yaş haddinden emekli olmanızı da mümkün.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com