Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Ocak 2012 Perşembe

Torba yasayla Bağ-Kurlulara sigortalı çalışarak SSK primi ödeme imkanı getirilmesi hk.

Bağ-Kurlu sigortalı çalışarak SSK’ya prim ödeyebilir

Soru: Eşim 1995 yılından beri SSK’lı. Ancak şimdi babasının dükkânı onun üstüne devrolacak. Bu durum emekli olmasını engeller mi, geciktirir mi? Ne gibi sıkıntı yaşarız? Bilgilendirirseniz sevinirim.


Sibel ASTÜRK

Cevap: Eşiniz babasının dükkânını üstüne aldığında, zorunlu olarak Gelir Vergisi mükellefi olacaktır. Gelir vergisi mükellefi olanlar, sosyal güvenlik açısından 4/b sigortası statüsünde(eski adıyla Bağ-Kur) prim ödemeleri gerekiyor. Eşiniz 4/b statüsünde(Bağ-Kur) emekli olmak için en az 9000 gün prim ödemesi lazım. Oysa, SSK da emekli olmak için ödemesi gereken prim 5750 gündür. Eşiniz Bağ-Kurda daha fazla prim ödeyerek emekli olabilecek. Fakat, toplumda “Torba Yasa” olarak adlandırılan 6111 sayılı yasa ile, 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bağ-Kurlulara, sigortalı çalışarak prim ödeme imkânı getirildi. Eşiniz babasının dükkânını devir aldıktan sonra, şayet başka bir işyerinde fiili olarak çalışma imkânı varsa, SSK ya prim ödemeye devam ederek, gerekli şartları sağladığında, SSK’dan emekli olması da mümkün.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com