Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ocak 2012 Pazartesi

Eşi cezaevinde olanların GSS durumu hk.

Gelir tespiti için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmanız gerek

Soru: Bir oğlum var. Eşim cezaevinde. Hiçbir gelirim yok. Sosyal Güvenlik formu için ne yapabilirim? Gelir testi için nereye başvurabilirim? Eşimin cezaevinde olduğunu belirtmem için ne yapmam gerekiyor? Nasıl bir yol izlemeliyim? Lütfen beni aydınlatır mısınız?


B.YILMAZ

Cevap: Sorunuzdan genel sağlık sigortalısı olmak istediğinizi anlıyoruz. 1Ocak 2012 tarihinden itibaren genel Sağlık Sigortası zorunlu hale geldi. İşsizler1 Ocak 2012 tarihi itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Genel Sağlık sigortalısı yapıldı.

Prim ödemeden sağlık yardımından yararlanmak için, bulunduğunuz yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurarak gelir testi yaptırın. Verdiğiniz bilgilere göre, aile içinde kişi başına düşen aylık gelir tutarınız asgari ücretin üçte birinden(295.50 TL den) az çıkacağından, siz genel sağlık sigortalısı, çocuğunuz da genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak, prim ödemeden sağlık yardımı alacaksınız. Gelir tespiti için dolduracağınız başvuru formunda eşinizin cezaevinde olduğu belirtirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com