Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Ocak 2012 Salı

Askerden Önceki Memuriyet Sürelerinin İkramiyesi hk.

Askerden Önceki Memuriyet Sürelerinin İkramiyesi Alınabilir

Soru: 1973-1975 seneleri arasında devlet memuru olarak çalıştım. İstanbul'da özel sektörde iş buldum. İstanbul'a yerleşerek bu özel sektörlerde 23 yıl çalıştıktan sonra devlet memurluğum ile özel sektör sürelerini birleştirerek SSK'lılıktan emekli oldum. Yeni çıkan yasaya göre ben emekli ikramiyesi alabilir miyim?


İhsan ÖZDEKSEL

Cevap: Anayasa Mahkemesinin 2009 ve 2011 yıllarındaki iptal kararları neticesinde ikramiye almanız mahkeme sonucu mümkün olabilirdi. Bu konuda TBMM'deki yeni yasa tasarısına göre ise memuriyetten emekli olmanız için gerekli asgari süreyi tamamlamadan ayrılmış olduğunuzdan ikramiye alamazsınız. Şayet bu memuriyet süreniz askerden önce ise veya bir başka deyişle memuriyetten çıkarak askere gitmiş iseniz ve askerlikten sonra da memuriyete dönmemişseniz ikramiyeyi çıkacak yeni kanun çerçevesinde alabilirsiniz.

Şevket Tezel - Sözcü

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com