Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Aralık 2011 Perşembe

Memurların kendilerine ait internet sitesinden reklam türünde gelir elde etmeleri hk.

Memur internet sitesinden para kazanabilir mi?

Devlet memuru olarak çalışmaktayım. Mesai saatleri dışında çalışmak ve ek gelir sağlamak istiyorum. Limited şirket kurarak alışveriş sitesi oluşturmayı düşünüyorum. İnternet sitesinden para kazanabilir miyim? Bu şekilde bir faaliyette bulunmam memuriyetime zarar verir mi?


M.G./ANKARA

Memurların ticaret ve kazanç getirici bir işte çalışabilmeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28'inci maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre; memurlar, Türk Ticaret Kanunu'na göre (tacir) veya (esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç) Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir işyerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamaz. Memurların kendilerine ait internet sitesinden reklam türünde gelir elde etmelerinin, Devlet Memurları Kanunu'nun 28'inci maddesinde yer alan yasak kapsamında olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca; memurların mesai saatleri içinde internet sitesini yürütmesinin çalıştığı kurum tarafından tespit edilmesi durumunda disiplin cezası ile karşı karşıya kalabileceklerini de belirtmek istiyorum. Şirket ortaklığı ile ilgili sorunuza gelince de; alışveriş sitesi faaliyetlerini yürütmek amacıyla yönetim ve denetimde yer almamak kaydıyla limited şirket ortağı olmanızda bir sıkıntı yok.

ALİ ŞERBETÇİ - TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com