Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Aralık 2011 Perşembe

İsteğe bağlı sigortalı olan bir kişinin SSK'lı olarak çalışmaya başlaması hk.

Soru: İsteğe bağlı sigortalı olan bir kişi 3 ay sonra hiç primlerini ödemeden fiili çalışmaya başlıyor. İki ay çalıştıktan sonra primini ödemediği üç aylık isteğe bağlı süresinin primlerini ödeyebilir mi?


E.SAĞLAM

Cevap: 01.10.2008'den önce üç ay üst üste primi ödenmeyen isteğe bağlı sigortalılık süresi iptal edilir ve primi ödenemezdi. 01.10.2008'den sonraki sürede geçerli yeni kurala göre geçmiş 12 aylık isteğe bağlı sigortalılık sürelerinin primleri ödenebilir. Normal çalışmaya başlanıldığı için sona eren 3 aylık isteğe bağlı sigortalılık primlerini 5 aylık bu sürenin sonunda dahi ödeyebilirsiniz.

Şevket Tezel - Sözcü

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com