Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Mart 2011 Perşembe

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı hangi hata binlerce emekliye çift maaş sevinci yaşattı?


Bağkur, emekliye çift maaş sevinci yaşattı! 

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı hata binlerce emekliye çift maaş sevinci yaşattı. Emekliler maaşlarını çekmek için gittikleri bankada maaşlarının iki katı parayla karşılaştı. Çift maaşı duyan emekli bankaya koştu. 


 
Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Merkezi'nde yapılan bir hata binlerce emekliye çift maaş sevinci yaşattı. Tek maaş çekmek için gittikleri bankada maaşlarının iki katı parayla karşılaşan emekliler durumu yakınlarına bildirdi.

Daha sonra aynı duyguyla bankaya gelenler ise merkezden yanlışın düzeltilmesi nedeniyle ancak gerçek maaşlarını çekebildiler.
Dün gece saat 24.00'dan sabah saat 11.00 sıralarına kadar maaşlarını çekmek için bankamatiklere gelen Bağkur emeklileri, hesaplarında maaşlarının iki katı para ile karşılaşınca güzel bir sürprizle karşılaşıp paraları çektiler. Emekliler sevinçlerini tanıdıkları diğer emekli arkadaşları ile paylaşınca herkes bankamatiklere akın etti. İl genelinde üç ayrı bankada erken saatlerde çok sayıda emekli çift maaş çekmenin sevincini yaşadı. Bazı emekliler ise aldığı paranın fazla olduğunu düşünüp banka yetkililerine müracaat etmesiyle bankaların haberdar olduğu olayda SGK'nın yanlış bir işlem nedeniyle çift maaş talimatı verdiği ve sorununda buradan kaynaklandığı tespit edildi. Olayın fark edilmesinin ardından ise bankalar Bağkur emeklilerine maaş veren bankaların ATM'lerini yanlış düzeltinceye kadar devre dışı bıraktığı öğrenildi. Bu arda bankamatiklerin devre dışı kalması nedeniyle maaşlarını çekemediklerini iddia eden bazı emekliler ise duruma tepki gösterdi. Olayı sonrada öğrenen bazı emekliler ise kendilerini şansız olarak değerlendirdi.
SAKARYA'DA DA EMEKLİLER ÇİFT MAAŞ SÜPRİZİ YAŞADI
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde banka ATM'sinden para çeken emekliler çift maaş sürprizi ile karşılaştılar. Hatanın farkına varan banka yetkilileri ATM'lerde işlemleri durdurdu. Halk Bankası Akyazı Şubesine maaşlarını çekmeye gelen emekliler çift maaş süpriziyle karşılaştı. Sabah saatlerinde bankanın önünde bulunan ATM cihazından maaşlarını almak için banka önüne gelen emekliler hesaplarında çift maaşı görünce çok sevindiler. Maaşlarını fazla fazla çeken emekliler sevinçle evlerinin yolunu tuttu. Yanlışlık banka açılınca bir emeklinin maaşını sormasıyla anlaşıldı. Banka daha çok kişinin fazla para çekmemesi için ATM'leri kapatarak hesapları dondurdu. Emekliler banka önünde durumun düzelmesini beklerken duruma tepki gösterdiler. Fazla maaş alan bazı emekliler Banka Şubesi açılınca bankaya gelerek paraları iade ettiler.
Akyazı'da televizyon tamir bakım servisi işleten Mehmet Özdemir emekli maaşını çekmeye gittiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Sabah erken vakitte sıra olmadığı için banka önüne gelerek maaşımı almak için şifremi girdiğimde 550 TL civarında aldığım aylığın 1000 TL olarak yatmış olduğu gördüm. Torba Yasasından maaşların bir miktar zamlı olacağını bekliyorduk çok fazla olunca haliyle sevindik. Ben ve arkadaşımın maaşını aldıktan sonra sevinçle işyerime gittim. Birkaç saat sonra banka açılınca yanlışlık olduğu açıklamışlar bende bankaya gelerek parayı iade etmek istedim. Eksik alınca gelip almasını biliyoruz fazla olunca da vermesini bilmeliyiz" dedi.
Çift maaş alanlardan Cemalettin Kaya ise "ATM 'den paramı çektim. Çift maaş olduğunu görünce bankaya giderek durumu sordum parayı iade ettim. Parayı iade ettiğime dahil makbuz verdiler. Benim maaşım 643 TL hesabıma 1181 TL yatırılmış. Bankada hesabıma bakıldı maaşım dışındaki para iade alınıldı" diye konuştu.
Banka yetkililerinden alınan bilgilere göre sistemden kaynaklanan bir durumdan dolayı emeklilerin hesaplarında fazla para göründüğü ve durumun düzeltildiği belirtildi. Yetkililer, "Fazla maaş alan emekliler zaten bizim sürekli müşterilerimiz bir sorun yok" dediler.
Banka yetkilileri kaç kişinin fazla maaş aldığı konusunda bilgi vermediler.
Bazı emekliler fazla paraları alarak evlerinin yolunu tutarken günlük 1000 TL nakit çekme limitinden dolayı bankada küsuratı kalanlar ise duruma sitem ettiler. Haber7.com

DİĞER EMEKLİLİK HABERLERİ

  1. Dul ve yetim aylığında 5 yıl şartı hk.
  2. SSK ve Bağ-Kura aynı anda prim ödenmesi hk.
  3. Krediyle emeklilik başvuruları hk.
  4. Aile sigortası projesine ilişkin sorular
  5. Sigortasız geçen günleri geriye dönük ödeme hk.
  6. Suudi Arabistan'daki günlerimi borçlanabilir miyim?
  7. Eşim doğum borçlanması yapabilir mi?
  8. Emeklilik için hangi işlemleri yapmam gerekiyor?
  9. Bir sosyal güvenlik dramı!
  10. Tarım SSK uygulaması tekrar başlamadı mı?
  11. Mal ve hizmet aldığınız firmalardan sorumlu muyuz?
  12. SGK borç yapılandırma rehberi
  13. Emekli aylığını düşüren ve artıran sebepler hk.
  14. Yurtdışı Borçlanma Bedelini geri alma hk.
  15. Emekli ikramiyesi davasını kazananlar hk.
  16. Bağ-kur borç sildirme şartları hk.
  17. 55.000 kişi banka kredisiyle nasıl emekli olacak?
  18. Kimler Torba Yasadan yararlanamaz?
  19. İsteğe bağlı sigorta prim borçları için aftan yararlanma şartları hk.
  20. Torba yasayla geriye yönelik tescil ve borçlanma hk.
  21. Askerliğini sigorta başlangıç tarihinden önce yapanlar hk.
  22. Emekli ikramiyesi almak için dava açtım davayı kazanabilir miyim?
  23. En erken hangi tarihte emekli olabilirim?
  24. Ne zaman emekli olacağım?
  25. Hem eşten hem de babadan iki aylık alınabilir mi?
  26. Çok Okunan Emeklilik Haberleri
  27. Emeklilere çift maaş süprizi
  28. Torba yasa hapis cezasını kaldırıyor mu?
  29. Geriye dönük prim günlerimi yatırıp emekli olabilir miyim?
  30. Kaçakçılık suçu açısından matrah artırımı hk.

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com