Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Ocak 2011 Salı

Yaşımı bugünden sonra büyütsem emekliliğime etkisi olur mu?

SORU:


Yaşımı bugünden sonra büyütsem emekliliğime etkisi olur mu? Aydınlatırsanız sevinirim.


Fatma S.



CEVAP:


Fatma hanım hali hazırdaki uygulamada ilk defa sigortalı olduğunuz tarihte V.N.K.Ö yani vukuatlı nüfus kayıt örneğinde hangi doğum tarihi yazıyorsa o geçerlidir. Sonradan yapılan yaş tashihi yani düzeltmeleri emeklilik için işe yaramaz.


Ancak Torba yasaya  eklenen bir teklife göre sonradan yapılan yaş düzeltmelerinin  emeklilikte dikkate alınmasına yönelik bir gelişme var.  Doğruluğu tartışılır. Eğer böyle bir madde TBMM'den geçer ve yasalaşırsa yaşını büyütenler erken emekli olabilir.


Fakat bu durum yaş düzeltme davalarını patlatacaktır. Ben böyle bir yasa çıkmadan kimseye dava açın erken emekli olursunuz diyemem. Kaldı ki eğer yaşınız gerçekten küçük yazılmamışsa böyle bir dava açarak erken emekli olmanız etik açıdan doğru olmaz.


Bunu yapanlar 70 milyonun cebinden yasadaki bir hakkı kullanıp yaşını büyüttüğü yıl kadar fazla ve haksız emekli maaşı almış olacaklardır.


Size tavsiyem yaşınız gerçekten küçük yazılmış ise bu yasanın geçmesini bekleyiniz.  Yasa çıktığında gereğini yaparsınız.  Eğer yaşınız küçük yazdırılmamış doğduğunuz ay ve yılda nüfusa bildirilmişse ise  yasa çıksa bile vebalini düşünerek böyle bir yola başvurmayınız.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com