Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Ocak 2011 Cuma

Doğum borçlanması bedelini taksitle ödeyebilir miyiz?

SORU:



Doğum borçlanması bedelini taksitle ödeyebilir miyiz?



CEVAP:
Doğum borçlanması bedelinin aylara bölünüp taksitle ödenmesi mümkün değildir.

Borçlanma bedelinin 1 ay içinde ödenmesi gerekmektedir. Ancak ay içinde haftalık olarak ödeme yapılması mümkün olabilir. Toplam bedelin parça parça ve farklı farklı tarihlerde bile olsa 1 ay içinde ödenmesi halinde sorun olmayacaktır.

Ancak borçlanma bedelinin tamamının değilde bir kısmının ödenmesi halinde ödenen tutarın karşılığı kadar gün kazanılır.

Sonradan yapılan yeni doğum borçlanması başvurularında bu ödenen günler düşülür.


Aslında doğum borçlanması bedellerinin 1 ay içinde ödenmesi kolay değildir. Çünkü 2 doğum borçlanması için çıkan rakam 10.000 liranın üzerindedir. Böyle bir tutarın herkes tarafından tek kalemde ödenmesi doğal olarak mümkün olmayacaktır.

Eskiden askerlik borçlanmasında olduğu gibi 6 aylık süre verilmesi daha mantıklı olur.

Burada SGK sigortalıya  ''önce borçlanma için paranı hazırla sonra başvuru yap ''demek istiyor.

Vatandaşta ''Bakalım ne cevap verecekler, doğum borçlanması hakkım var mı, kaç para borcum çıkacak?'' diye başvuru yapıyor.

Ödeme süresi de 1 ayla sınırlı olunca borçlanma bedelleri ödenemiyor. Ödeme süresinin 6 aya çıkarılması SGK memurlarını gereksiz mesai harcamaktan kurtaracaktır. Ayrıca vatandaş da tekrar tekrar borçlanma başvurusu yapmak zorunda kalmayacaktır.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com